ارزیابی میزان کارستی شدن ساختگاه سد لجامگیر با استفاده از روشهای ژئوالکتریک و ژئورادار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مکانیک خاک و مهندسی پی
  • کد COI اختصاصی: SMFE02_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 772
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی علیزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی، دانشگاه اصفهان

رسول اجل لوئیان

استاد زمین شناسی مهندسی، دانشگاه اصفهان

مهرداد بانی خیر

کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی، مهندسان مشاور آبگیر

چکیده

هدف اصلی روش های ژئوفیزیکی در مناطق کارستی، بررسی قسمت هایی از سنگ های کربناته است که بررسیو مشاهدهی مستقیم آنها امکان پذیر نمی باشد. در این مناطق می توان با انجام برداشتهای ژئوفیزیکی نسبت بهارزیابی میزان کارستی شدن و یافتن حفرات زیرسطحی اقدام نمود. مطالعات سد مخزنی لجامگیر که از نوعخاکی با هسته رسی می باشد توسط آب منطقه ای زنجان در حال انجام است. منطقه مورد بررسی بخشکوچکی از زون ساختاری البرز- آذربایجان بوده که در آن توالی های رسوبی الیگومیوسن تا میوسن برونزد دارد. این توالی ها دربرگیرنده ی نهشته های دریایی سازندهای قم و قرمز بالایی هستند که قابلیت بالایی درکارستی شدن دارند. انجام مطالعات و برداشت های ژئوالکتریک و ژئورادار به عنوان یکی از پرکاربردترین وآسان ترین روش های شناسایی مناطق کارستی در این محدوده مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج حاصل ازاین مطالعات نشان دهنده ی پدیده های مورفولوژیکی کارست از قبیل غارها و حفرات انحلالی در عمق می باشد.

کلیدواژه ها

کارست، سد لجامگیر، ژئوالکتریک، ژئورادار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.