بررسی آثار زیست محیطی گل حفاری و روش های مدیریت پسماند

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: پنجمین همایش علمی مهندسی مخازن هیدروکربوری و صنایع بالادستی
  • کد COI اختصاصی: RESERVOIR05_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 592
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی مهران

معاونت پژوهش فناوری و ساخت شرکت ملی حفاری ایران

مهدی عرشیان

مدیر پژوهش فناوری و ساخت شرکت ملی حفاری ایران

مهدی امامی

دانشجوی دانشگاه گرمسار

چکیده

مدیریت پسماندهای صنعتی یکی از شیوه های بسیار مناسب برای ایجاد تعادل و پیوند بین صنعت و طبیعت و کاهش اثرات سوء فعالیت های صنعتی در محیط زیست می باشد. از جمله مشکلاتی که امروزه صنایع نفت با آن مواجه هستند آلودگی های ناشی از حفاری چاه های نفت می باشد. صنعت حفاری یکی از بخش های اصلی صنعت نفت و یکی از تخصصی ترین فعالیت های صنعتی در جهان بشمار می رود. این صنعت مانند هر فعالیت صنعتی دیگر، در پایان پسماندها و ضایعاتی را به محیط بر میگرداند و در صورتی که برنامه ریزی مناسبی برای پردازش، تصفیه و حذف آن وجود نداشته باشد، در طولانی مدت اثرات نامطلوبی را با توجه به شرایط اقلیمی بر محیط اطراف برجای خواهد گذاشت. یکی از عوامل بسیار مهم در کاهش اثرات منفی زیست محیطی پسماندها مدیریت صحیح آنها می باشد به گونه ای که برخی مواقع هزینه های مورد نیاز در حذف آلودگی های یک مجموعه پسماند و یا کنترل انتشار آلودگی آن، با اعمال مدیریت صحیح و ابتکاری به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. پژوهش حاضر با هدف تعیین ارائه استراتژی مناسب جهت مدیریت پسماند حفاری با رویکرد خاص روش های حفاری چاه های نفت و گاز انجام شده است..

کلیدواژه ها

صنعت حفاری، مدیریت پسماندها، گل حفاری، اثرات زیست محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.