آلاینده های ناشی از حریق احتمالی مواد شیمیایی و اثرات زیست محیطی آن در انبار مواد شیمیایی یک شرکت خودروسازی
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی جایگاه ایمنی، بهداشت و محیط زیست در سازمانها
- کد COI اختصاصی: IRANSAFETY01_101
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3352
نویسندگان
مسئول بهسازی محیط –اداره محیط زیست – مدیریت HSE شرکت سایپا
مسئول کنترل فرایندها –اداره محیط زیست – مدیریت HSE شرکت سایپا
رئیس اداره محیط زیست – مدیریت HSE شرکت سایپا
چکیده
بسیاری از هزاران ماده شیمیایی ساخته شده قابلیت احتراق داشته که پیامد آن آلایندگی بسیار شدید محیط زیست ، بروز حوادث جانی و مالی قابل توجه می باشد. حریق در انبار مواد شیمیایی اگرچه بندرت و ناگهانی اتفاق می افتد اما آثار آن در کوتاه مدت ، آلودگی های شدید ، مصدومیت و مرگ به همراه دارد. صنایع کشور ما خصوصاً شهر تهران در مقابل حوادث ناشی از مواد شیمیایی به شدت آسیب پذیر است و متاسفانه برنامه مدون ، اصولی و علمی جهت پیشگیری از وقوع و مقابله با اینگونه حوادث وجود ندارد.این مقاله سعی دارد ضمن شناسایی مواد شیمیایی انبار یکی از شرکت های خودروسازی کشور ، ضمن ارائه توصیه های ایمنی مربوطه ، میزان و نوع آلاینده های تولید شده از حریق احتمالی را برآورد نموده و خسارات زیست محیطی به منطقه را بررسی نماید شاید که سرآغاز مطالعات کاملتری در سطح کشور و ارائه راهکارهای اصولی تری گردد. روش کار در این تحقیق ،در ابتدا تعیین موجودی مواد و مشخص نمودن فرمول شیمیایی آنها در انبار مرکزی نگهداری مواد شیمیایی یک شرکت بزرگ خودرو سازی کشور بوده ،سپس هوای مورد نیاز و آلاینده های خروجی در زمان حریق محاسبه می گردد . در انتها راهکارهای کنترلی و پیشگیرانه ارائه می گردد. از فرضیات این تحقیق احتراق کامل مواد شیمیایی بوده است . از اهداف اصلی این تحقیق نیز حساس نمودن سازمان ها و صنایع به چگونگی نگهداری موادشیمیایی می باشدو یادآوری این نکته که عدم رعایت اصول ایمنی مربوط به مواد شیمیایی علاوه بر ایجاد خسارت مالی و جانی می تواند صدمات قابل توجهی به محیط زیست وارد نمایدو به نوعی اثبات این نکته باشد که : رعایت اصول ایمنی بیشتر= خسارت زیست محیطی کمترکلیدواژه ها
ایمنی ، حریق ، محیط زیستاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.