درمان فعال سازی رفتاری متناسب با نوجوان و بررسی اثر آن بر کاهش علایم افسردگی نوجوانان پسر شهر یزد
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش ملی راهکارهای توسعه و ترویج علوم تربیتی ،روانشناسی ، مشاوره و آموزش در ایران
- کد COI اختصاصی: PCCONF01_047
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 645
نویسندگان
کارشناس ارشد روان شناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
عضو هیئت علمی و دانشجویان روان شناسی دانشگاه یزد
عضو هیئت علمی و استادیار روان شناسی دانشگاه علم و هنر
چکیده
قشر نوجوان، قشر اصلی و آسیب پذیر جامعه بود که آینده جوامع را می سازند از همین رو روان شناسان و متخصصان تعلیم و تربیت از دیرباز به بررسی عوامل مؤثر در بهداشت روانی آن ها پرداخته اند. یکی از عوامل مؤثر و اساسی در سلامت روانی نوجوانان افسردگی است. این پژوهش به روش پژوهش آزمایشی با استفاده از گروه کنترل بود. جامعه مورد مطالعه این پژوهش شامل کلیه پسران سال اول دبیرستان دوره متوسطه در سال تحصیلی 94-1393 بود که با استفاده از نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای از بین دانش آموزان سال اول متوسطه دوره دوم 30 نفر (15 نفر گروه آزمایش و 15 نفر گروه گواه) انتخاب شده اند. در این پژوهش از پرسش نامه یک BDI-II استفاده شده است. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره ( مانکوا) استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد، 15 جلسه درمان فعال سازی رفتاری متناسب و نوجوانان توانسته در علایم افسردگی نوجوانان بین گروه آزمایشی و گواه پس از تعدیل اثر متغیر همپراش (پیش آزمون) در پس آزمون تفاوت معناداری ( فرم و در متن اصلی مقاله) ایجاد کند. نمرات میانگین تبدیل شده نشان می دهد که گروه آزمایشی بهبود معناداری را در نشانه های افسردگی داشته اند. براساس یافته های پژوهش، درمان مبتنی بر فعال سازی رفتاری به عنوان یک روش کاربردی می تواند به کاهش نشانه های افسردگی نوجوانان کمک کند و به عنوان یک روش مؤثر در جلسات درمانی مورد استفاده درمانگران قرار گیرد. با استفاده از این روش می توان نوجوانان افسرده را به عضوی فعال در جامعه تأکید کرد و مشارکت آن ها را در حوزه های بهبود بخشید.کلیدواژه ها
افسردگی، نوجوانی، فعال سازی رفتاریمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.