یادگیری با حل مسئله
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش ملی راهکارهای توسعه و ترویج علوم تربیتی ،روانشناسی ، مشاوره و آموزش در ایران
- کد COI اختصاصی: PCCONF01_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 5115
نویسندگان
کارشناس حرفه و فن، دبیر، آموزش و پرورش ناحیه دو ارومیه
دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش، معاون مدرسه، آموزش و پرورش چالدران
کارشناس ارشد تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش، معاون مدرسه، آموزش و پرورش چالدران
چکیده
هدف این مقاله بررسی اهمیت حل مسئله در یادگیری به شیوه توصیفی - تحلیلی می باشد. آموزش حل مسئله به یادگیرندگان یکی مهم ترین اهداف دست اندرکاران آموزش و پرورش است. آموزش مهارت (حل مسئله)، به عنوان یکی از بنیادی ترین مهارت ها، اهمیت و جایگاهی ویژه دارد. حل مسئله در جریان شکل گیری تفکر و برخورد علمی با موضوع رشد، شماری از تحقیقات را به خود اختصاص داده است. اساسی ترین نگرانی دست اندرکاران و پژوهشگران چند دهه اخیر آموزش و پرورش اصلاحات و نوآوری در شیوه تدریس معلم بوده است. به طوری که برایند این جریان، نفس تدریس به شیوه حل مسئله را در پژوهش سازمان شناخته خلا و آفریننده مورد تأکید مکرر قرار داده است. از روش حل مسئله یکی از روش های یادگیری است که در زندگی روزمره و هم در کشف مسائل پیچیده علمی کاربرد دارد. در آموزش و پرورش نیز می توان دانش آموز را در موضع حل مسئله قرارداد، به نحوی که خود را در صحنه واقعی و رویارویی مشکل ببیند و به حل مسئله بپردازد. یادگیری از طریق حل مسئله نوع یادگیری فعال و قوی است و فرد را برای برخورد با تجارب واقعی زندگی آماده می سازد. پژوهش حاضر به منظور بررسی اثربخشی تدریس به روش حل مسئله و تأثیر آن بر میزان پیشرفت تحصیلی، نگرش های آموزشی و یادآوری صورت گرفته است. نتایج به دست آمده نشان داد که بین روش تدریس حل مسئله و میزان یادگیری ارتباط معناداری وجود دارد.کلیدواژه ها
حل مسئله، روش تدریس، یادگیریمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.