تحلیلی بر ساخت جزایر مصنوعی از منظرحقوق بین الملل

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم انسانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: NCIH01_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 562
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف رضایی

دانش آموخته کارشناسی ارشد حقوق عمومی دانشکده حقوق و علوم اجتماعی دانشگاه تبریز.

امین ولی زاده

کارشناس ارشد حقوق بین الملل دانشگاه پیام نور مرکز تهران؛ مدرس دانشگاه پیام نور مرکز ایلام

چکیده

پیشرفت هایی بشر در عرصه علم و فناوری موجب ایجاد پدیده های شده است که حتی فکر آن در گذشته امری محال به نظر می رسید. یکی از این پدیده هاساخت جزایر مصنوعی است.ساخت این جزایر در کنوانسیون های مختلف از جمله کنوانسیون 1982 حقوق دریاها مورد توجه و بررسی قرار گرفته است. در این کنوانسیون ها ساخت این جزایر مورد منع قرار نگرفته ولی با این وجود ساخت این جزایر با محدودیتهایی روبه رو شده است.بررسی این جزایر از جهتی حائز اهمیت است که در سال های اخیر کشورهای عربی که با کمبود سرزمین روبرو هستنند به فکر ساختن جزایر مصنوعی افتاده اند تا به نوعی کمبود سرزمین شان را جبران کنند اگر چه تنها افزایش سرزمین مورد نظر کشورهای عربی نیست بلکه آنها اهداف اقتصادی و تجاری و ... را نیز دنبال می کنند. نوشتار حاضر در دو بخش به ساخت جزایر مصنوعی پرداخته است. در بخش اول اقدام به تعریف مفهوم جزایر مصنوعی و معرفی جزایر مصنوعی کشوهای عربی شده و در بخش دوم ساخت این جزایر از منظر حقوق بین الملل مورد بررسی قرار داده است

کلیدواژه ها

جزایر مصنوعی، حقوق بین الملل، کنوانسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.