اصول توسعه پایدار از منظر میراث حدیثی شیعه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش ملی پژوهش های محیط زیست و کشاورزی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER03_341
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 689
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن نورائی

استادیار دانشکده الهیات دانشگاه مازندران

مریم عمویی

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث دانشگاه مازندران

چکیده

توسعه پایدار یکی از مسایل مهم محیط زیست است که از زوایای گوناگون از جمله آموزه ها و تعالیم اسلام ی قابل بررس یاست. میان میراث برجای مانده از اهل بیت (ع) اشارات و تصریحاتی وجود دارد که معطوف به توسعه پای دار به معنای رفع احتیاجات انسان همراه با حفظ منابع برای نسل های آینده است. مقاله حاضر با روش توصیفی_ تحلیلی و با تکیه بر منابع کتابخانه ای و اسنادی به بررسی اصول توسعه پایدار در میراث حدیث شیعی می پردازد. نتیجه بررسی ها بیانگر اصول مشخص برای تحقق توسعه پایدار است. مهم ترین این اصول عبارتند از؛ بهره برداری متعادل و متوازن از محیط زیست و همچنین پایبندی به عدالت زیست محیطی. افزون بر این احادیث شیعی راه کارهای ایجاد توازن و تعادل را نیز بازگو نموده است. برخی از این راه کارها چنین اند؛ پرهیز از زیان رسانی به دیگران، اجتناب از اسراف، دوری از تبذیر ، اتراف و اتلاف، مسأله کفاف و به رسمیت شناختن مالکیت خصوصی و دولتی.

کلیدواژه ها

احادیث شیعی، توسعه پایدار، محیط زیست، عدالت درون نسلی و بین نسلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.