عنوان تأثیر سطوح مختلف کود ازت همراه با سم گرانول دیازینون بر تغییرات جمعیت شته مومنی کلزا Brevicoryne brassicaeL روی سه رقم کلزا

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش ملی پژوهش های محیط زیست و کشاورزی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER03_289
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 975
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اقدس جاودان

دانش آموخته کارشناسی ارشد حشره شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان

بیژن حاتمی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)

سید سعید مدرس نجف آبادی

عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات گل و گیاه محلات

چکیده

کلزا (Brassica napusvar.napus) گیاهی است صنعتی که مورد هجوم آفات مختلف قرار می گیرد. شته مومی کلم (Brevicoryne brassicae L.) از مهمترین آفات خسارت زا به کلزا می باشد. در پژوهش حاضر، نوسانات جمعیت شته مومی کلزا در پنج مدل تغذی ای از کود اوره 46 % نیتروژن (شامل 100 و 150 و 200 و 250 و 300 کیلوگرم در هکتار و تیمار شاهد بدون کاربرد کود اوره) روی سه رقم کلزا (ارقام SLM046 و Okapi و Zarfam ) و با دور روش استفاده (15 کیلو در هکتار) و عدم استفاده از گرانول سم دیازینون بصورت پاشش کنار ریشه مورد مطالعه و تحقیق قرار گرفت. آزمایشات بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده های طرح در مراحل مختلف نمونه برداری، نشان دادند که بین میانگین تراکم جمعیت شته مومی کلزا در فاکتور کاربرد سطوح مختلف کود اوره، فاکتور ارقام مختلف کلزا، کاربرد یا عدم کاربرد سم گرانول دیازینون و در نهایت در عملکرد محصول کلزا، اختلاف معنی دار مشاهده می شود. براساس این نتایج، با افزایش میزان مصرف کود اوره، میزان تغذیه و متوسط تراکم جمعیت شته مومی روی بوته های کلزا کاهش معنی دار داشت، بطوریکه بالاترین میزان جمعیت شته مومی روی بوته هایی مشاهده شد که هیچ گونه کود اورهای دریافت نکرده بودند و پایین ترین میزان تراکم جمعیت شته مومی روی بوته هایی مشاهده شد که بالاترین سطح کود اوره (300 کیلو در هکتار) را دریافت نمودند. همچنین بیشترین میزان تراکم جمعیت شته مومی روی کلزا رقم Zarfam و کمترین آن روی کلزا رقم SLM046 شمارش گردید.

کلیدواژه ها

شته مومی کلم، مدلهای تغذیهای، کود اوره ،ارقام کلزا، گرانول دیازینون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.