اثر محلول پاشی اسیدهای آلی بر ویژگی های رشدی و محتوای پروتئین اندام هوایی سورگوم

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش ملی پژوهش های محیط زیست و کشاورزی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER03_258
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 695
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم صفار

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، سبزوار، ایران

متین جامی معینی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، سبزوار، ایران

چکیده

در این پژوهش، اثر محلول پاشی اسیدهای آلی بر ویژگی های رشدی و درصد پروتئین اندام هوایی سورگوم بررسی شد. آزمایشبه صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در گلخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار اجرا گردید. عوامل مورد بررسی شامل محلول پاشی اسید های آلی در چهار سطح شاهد (عدم محلول پاشی)، محلول پاشی اسید هیومیک، محلول پاشی اسید فولویک و محلول پاشی توام اسید هیومیک و اسید فولویک و زمان محلول پاشی در سه سطح یک مرحله محلول پاشی در ابتدای رشد رویشی، یک مرحله محلول پاشی در آغاز رشد زایشی و دو مرحله محلول پاشی در ابتدای رشد رویشی و آغاز رشد زایشی بودند. با توجه به نتایج، اثر نوع اسید آلی بر شاخص کلروفیل برگ، ارتفاع بوته، وزن خشک و درصد پروتئین اندام هوایی سورگوم معنی دار شد. محلول پاشی اسیدهای آلی باعث بهبود ویژگی های رشدی اندام هوایی و افزایش شاخص کلروفیل برگ سورگوم گردید. در مقابل، درصد پروتئین اندام هوایی در واکنش به محلول پاشی اسیدهای آلی کاهش یافت. بیشترین شاخص کلروفیل برگ، در تیمار محلول پاشی اسید فولویک به دست آمد. این در حالی است که محلول پاشی توام اسید هیومیک و اسید فولویک بیشترین ارتفاع بوته و وزن خشک اندام هوایی را تولید نمود. اثر زمان محلول پاشی اسیدهای آلی بر شاخص کلروفیل برگ، ارتفاع بوته و وزن خشک اندام هوایی معنی دار شد، اما درصد پروتئین اندام هوایی را تحت تأثیر قرار نداد. یک مرحله محلول پاشی در ابتدای رشد رویشی و دو مرحله محلول پاشی در ابتدای رشد رویشی و آغاز رشد زایشی باعث افزایش معنی دار شاخص کلروفیل برگ، ارتفاع بوته و وزن خشک اندام هوایی در مقایسه با یک مرحله محلول پاشی اسیدهای آلی در آغاز رشد زایشی گردید. با توجه به نتایج، یک مرحله محلول پاشی توام اسید هیومیک و اسید فولویک در ابتدای رشد رویشی باعث به حداکثر رساندن رشد اندام هوایی و کیفیت مطلوب علوفه در سورگوم می شود.

کلیدواژه ها

اسید هیومیک، اسید فولویک، کلروفیل، پروتئین، محلول پاشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.