چرا کشاورزان شهرستان کرمانشاه زمینهای کشاورزی خود را اجاره می دهند؟
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: سومین همایش ملی پژوهش های محیط زیست و کشاورزی ایران
- کد COI اختصاصی: NCER03_094
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1233
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه رازی کرمانشاه
دانشیار دانشکده کشاورزی ،پردیس کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه رازی کرمانشاه
چکیده
در طی سالهای اخیر کشاورزان منطقه ماهیدشت واقع در شهرستان کرمانشاه اقدام به اجاره دادن زمین های کشاورزی خود نموده اند که این امر منجر به ایجاد مشکلاتی ازجمله استفاده بی رویه از آب استفاده از سموم نامناسب و آلوده شدن خاک و به دنبال آن در آینده نه چندان دور آلودگی آب های زیر زمینی خواهد شد. در این مطالعه کیفی سعی شد ه است که دلایل اجاره دادن اراضی کشاورزی در منطقه ماهیدشت مورد بررسی قرار گیرد. در این مطالعه از روش نمونه گیری هدفمند بهره گرفته شد و جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه عمیق میسر گردد . داده های حاصل از مصاحبه ها، به کمک روش کد گذاری باز، محوری و انتخابی تجزیه و تحلیل و یافته ها در غالب تئوری بنیانی ارائه گردید. نتایج نشان داد که کشاورزان منطقه ماهیدشت در شهرستان کرمانشاه زمین های تحت مالکیت خود را به دلایلی نظیر :پیشنهاد اجاره بهای بالا از سوی اجاره داران عدم بنیه مالی مالکین برای تهیه ادوات و نهاده ها ی کشاورزی نداشتن مهارت های لازم برای انجام کشتهای پر بازده عدم توانایی در مدیریت پس از برداشت محصول بازاریابی نامناسب کوچک بودن بعد خانوار و در نهایت فرسودگی شغلی اجاره می دهند. نکته جالب توجه این است که اکثر اجاره داران افراد غیر بومی و از استان های اصفهان ، همدان و لرستان هستند.نتایج کد گذاری محوری نشان داد، عواملی که باعث می شود مالکین زمین ها را به افراد غیر بومی اجاره دهند عدم وجود حس همکاری و اعتماد و از یک سو و توان مالی ضعیف ساکنین روستا از سوی دیگر است که باعث شده که مالکین زمین ها را به افراد غیر بومی اجاره دهند. این مطالعه می تواند دستاوردهایی برای مسئولین توسعه روستایی استان به دنبال داشته باشد .بدین صورت که مدیریت هماهنگی ترویج استان و مسئولین امور اراضی جهاد استان می توانند کشاورزان را با مکانیزم هایی که در اختیار دارند نسبت به پیامدهای ناشی از اجاره دادن زمین های کشاورزی و ادامه این روند آگاه سازند.کلیدواژه ها
اجاره داری ، بازاریابی ، دشت ماهیدشت ، تئوری بنیانی ، توسعه روستاییمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.