تاثیر استفاده ازفیلتر های ترکیبی طبیعی برای کاهش آلودگی پساب تصفیه شده فاضلاب شهری (مطالعه موردی پساب تصفیه خانه شهر محلات)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش ملی پژوهش های محیط زیست و کشاورزی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER03_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 679
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد مظفری

استادیارگروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک

سید اسدا.. محسنی موحد

استادیارگروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک

احسان صفری

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری وزهکشی دانشگاه اراک

میثم حق شناس

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری وزهکشی دانشگاه اراک

چکیده

با توجه به محدود بودن منابع آب و خشک سالی های اخیر و برداشتهای بی رویه و غیر اصولی از منابع آبهای زیر زمینی اهمیت استفاده از پساب به عنوان منبعی دائمی، قابل اطمینان و به صرفه جهت تامین آب و حفظ محیط زیست و منابع آبی موجود، بیش از پیش آشکار می گردد.در این راستا استفاده از فیلتر ها و جاذب های طبیعی نظیر زئولیت ها ،پرلیت و رزین های آنیونی برای بهبود ویژگی های پساب مورد بررسی قرار می گیرد .این پژوهش در سال 1393 در تصفیه خانه فاصلاب شهر محلات در 18 ستون PVC به منظور بررسی اثر فیلتر های ترکیبی ،شامل زئولیت اصلاح شده، پرلیت و رزین های آنیونی در کاهش کیفیت زه آب خروجی انجام شد.. آزمایش ها شامل دو فاکتور روش کاربرد فیلتر ترکیبی (لایه ای و مخلوط) ودرصد وزنی ذرات به کار رفته در فیلترو در مجموع 9 تیمار با دو تکرار انجام شد تزریق پساب به داخل خاک به طریق غرقابی و 10 مرتبه با تناوب هفتگی تکرارگردید.حجم پساب به کار رفته در هرمرتبه آبیاری برابر حجم خلل و فرج خاک می باشد. اندازه گیری های COD،نیترات و فسفات زه آب خروجی از ستون های آزمایش در آزمایشگاه صورت گرفت. کاربرد فیلتر ترکیبی در این آزمایش به صورت لایه ای و بعد از آن به صورت مخلوط بیشترین تاثیر در کاهش COD، نیترات و فسفات زه آب خروجی را دارد . تاثیر پرلیت بیشتر از زئولیت در کاهش زه آب خروجی می باشدو هرچه درصد وزنی ذرات بکار رفته بیشتر باشد تاثیر آن بیشتر است.

کلیدواژه ها

پساب زه آب خروجی،ستون های آزمایشی،دور آبیاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.