امکان سنجی رشد مجدد میکروارگانیسمها در پسماند عفونی امحاء شده , با استفاده از باکتری های گرما دوست گندم بریان (مطالعه موردی در بیمارستان شهید باهنر کرمان)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش ملی پژوهش های محیط زیست و کشاورزی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER03_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 609
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مهدی تقی زاده

استادیار گروه مهندسی محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان

ساره شکوه مند

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان

چکیده

در طی دهه های اخیر فعالیت های انسانی و تغییرات مرتبط با شیوه های زندگی و الگوی مصرف به تولید حجم زیادی از انواع مختلف پسماندها منجر شده است این پسماندها تهدیدی جدی برای بقاء انسان و دیگر موجودات زنده محسوب می شوند. یکی از مشکلاتی ک گریبانگیر جوامع شهری است تولید زباله های مختلفی است که هر کدام سیستم بخصوصی را جهت دفعشان طلب می کنند در شهرهای بزرگ علاوه بر زباله های خانگی زباله های دیگری نظیر زباله های صنعتی ، نخاله های ساختمانی ،...و زباله های بیمارستانی تولید میشود که سیستم دفع آنها با سیستم های متداول در دفع زباله های خانگی متفاوت می باشد . در این میان زباله های بیمارستانی ب عنوان یکی از خطرناکترین زباله های بیولوژیک وآلوده کننده بحساب می آیند پسماند بیمارستانی به عنوان یکی از آلاینده های اصلی محیط زیست مورد توجه بوده است. این نوع پسمانده هم برای محیط زیست و هم برای سلامت عمومی بسیار خطرناک می باشند و یکی از مشکلات زیست محیطی می باشد که به جهت وجود مواد عفونی و بیماری زا در آن اهمیت بسیاری دارد. (2)این زباله ها که به نوعی زباله های تخصصی به شمار می روند با زباله های خانگی تفاوت دارند وموجبات آلوده سازی بیشتر محیط زیست (آلودگی آب , آلودگی خاک , آلودگی هوا) را فراهم می سازند وسلامتی وبهداشت جوامع انسانی را تهدید می کند. زباله های عفونی بیمارستانی به عنوان مخزن میکروارگانیسم های بیمار یزا قادر به ایجاد آلودگی و عفونت اند ، در صورت مدیریت مناسب پسماندها و وضعیت بیخطر سازی نامناسب باشد و تمهیدات مناسب به منظور بیخطر سازی اصولی آن صورت نگیرد می تواند با پسماندهای شهری مخلوط شده تبعات و خطرات بهداشتی و زیست محیطی گسترده تری داشته و سلامت و حیات انسان و موجودات زنده و به طور کلی محیط زیست را به خطر خواهد انداخت و میکروارگانسیم ها می توانند از طریق تماس مستقیم ، از راه هوا , آب و .... یا به وسیله انواع ناقلین به دیگران منتقل شوند.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.