شناسایی و اولویت بندی موانع اصلی انتقال تکنولوژی با استفاده ازمدل تصمیم گیری چندمعیاره
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس سالانه مدیریت و اقتصاد کسب و کار
- کد COI اختصاصی: MSECONF01_088
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1023
نویسندگان
دانشجوی دکتری مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان
چکیده
یکی از مهمترین راه های بهبود رویه های تولید، انتقال تکنولوژی های نوین است. ولی سازمان ها برای انتقال تکنولوژی های نوین ملزم به پرداخت هزینه و زمان زیادی هستند. از این رو باید قبل از شروع فرآیند انتقال تکنولوژی از عواملی که می توانندمانع اثربخش بودن فرآیند شوند، آگاه بود. این تحقیق به دنبال شناسایی و اولویت بندی این موانع در یک بنگاه اقتصادی می باشد. پرسش تحقیقاتی اصلی این پزوهش به روی موانع اثربخشی کانال های موجود انتقال تکنولوژی تمرکز دارد. ما پس از بررسی مقالات و منابع علمی در این زمینه، 03 مانع عمده ی انتقال تکنولوژی را شناسایی کرده و آنها را در دسته های موانعارتباطی، موانع اقتصادی، موانع انسانی و فردی، موانع زیرساختی، موانع سیاسی، موانع فرهنگی، موانع قانونی و موانع مدیریتی دسته بندی کردیم. سپس با استفاده از مقایسات زوجی و فرآیند تحلیل سلسله مراتبی با جمع آوری نظرات مدیران شرکت تیرسازان دشتستان، که به تولید پایه های سیمانی برق می پردازد، این موانع را اولویت بندی کردیم. بر اساس نتایج به دستآمده از میان هشت دسته موانع انتقال تکنولوژی، موانع اقتصادی به شکل کاملا معنا داری مهمترین مانع انتقال تکنولوژی شناسایی شدند. از میان 03 مانع انتقال تکنولوژی نیز، عدم پرداخت بودجه برای انتقال تکنولوژی، تحریم های اقتصادی و کمبود نیروی انسانی متخصص، به عنوان مهمترین موانع انتقال تکنولوژی شناسایی گردیدندکلیدواژه ها
موانع انتقال تکنولوژی، شناسایی، اولویت بندی، تصمیم گیری چندمعیارهمقالات مرتبط جدید
- بررسی و شناسایی ارتباط یادگیری سازمانی با عملکرد شرکت با نقش میانجی خلاقیت و مدیریت کیفیت جامع
- بررسی تاثیر تردید حرفه ای و ویژگیهای شخصیتی بر کیفیت گزارش حسابرسی
- بررسی تاثیر اشتیاق کارآفرینانه بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی با نقش میانجی رهبری کارآفرین (مورد مطالعه: صنایع نساجی هالل ایران)
- تاثیر انعطاف پذیری کارکنان بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی
- تاثیر همدلی سازمانی بر مشارکت کارکنان با نقش میانجی جو سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.