اثرات نوسانات اقلیمی بر آبهای زیرزمینی دشت چنانه دوسلق شهرستان شوش دانیال (ع) در استان خوزستان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران
  • کد COI اختصاصی: INDM07_167
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1385
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید منصوری

مدیر دفتر حفاظت و بهره برداری آب منطقه ای البرز

پرویز کردوانی

استاد نمونه دانشگاه تهران

چکیده

بسیاری از تمدن های اولیه در جایی بنا نهاده شده اند که آب زیرزمینی در دسترس بوده است . و در ابتداء آب استخراج شده نیز بیشتر جنبه شرب داشته است ، با گذشت زمان و سپری شدن قرن ها آب زیرزمینی برای کشاورزی ، صنعت و استفاده روزمره انسان مورد توجه قرار گرفت . از آنجایی که بررسی نوسانات سطح آب در یک پیزومتر به دلیل اینکه فقط محدوده اطراف خود را تحت پوشش قرار می دهد ، نمی توان معرف خوبی برایتغییرات حجم کل دشت باشد هیدروگراف واحد دشت تهیه می گردد و از آن جهت تفسیر تغییرات کمی آبخوان استفاده می شود . در تهیه هیدروگراف ابتدا برای محدوده مورد مطالعه شبکه تیسین ترسیم و آبخوان به مناطق کوچکی تقسیم می گردد سپس مساحت و میانگین وزنی بار آبی برای هر یک از این مناطق محاسبه می شود . در خصوص شناخت اقلیم منطقه نیز استفاده از روش های کوپن، دومارتن، ایوانف، بارات،ترنت وایت،منحنیآبروترومیک،نمودار هایترگراف و اقلیم نمای آمبرژه را می توان نام برد . در این تحقیق از روش های دومارتن وآمبرژه استفاده خواهد شد . بررسی تأثیر نوسانات اقلیم منطقه مورد مطالعه بر روی آبهای زیرزمینی و تغییر درویژگیهای کمی این منابع قابل تأمل است . اما بررسی هیدروگراف واحد آبخوان دشت چنانه )دوسلق( شواهدیدال بر افت هیدروگراف واحد آبخوان دشت مشاهده می شود . این موضوع نیز با درخواست های مکرر و فراوان کف شکنی و لایروبی چاه آب کشاورزی توسط کشاورزان منطقه مورد نظر نیز دلیل دیگری بر این ادعا می باشد . بنابراین بررسی وضعیت سنجش کمی آبخوان دشت با توجه به نوع مصارف از جمله کشاورزی، شرب روستاها و شهرها ، صنعت و تأثیرات احتمالی تیپ آب بر این مصارف ضرورت دارد .

کلیدواژه ها

نوسانات اقلیمی ، دشت چنانه دوسلق، آبهای زیرزمینی ، هیدروگراف واحد دشت ، پارمتر های اقلیمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.