بررسی پارامترهای ارزیابی مانور مدیریت بحران ( نمونه موردی مانور دور میزی مدیریت بحران شهر کازرون)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران
  • کد COI اختصاصی: INDM07_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3369
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی صانعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت در سوانح طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

بعد از بوجود آمدن تمدن و اجتماعات بشری همواره سوانح طبیعی یا غیر طبیعی ساکنان یک منطقه را در معرض تهدید قرار داده و خسارت های مالی و جانی به آنها وارد آورده است.با پیشرفت تکنولوژی اینتهدیدات نیز افزایش یافته است. تمرین ها و برنامه های آمادگی می تواند برای کاهش اثرات سوانح در زمان بلایا بسیار مفید باشند. در این میان مانور ها به عنوان تست برنامه های آمادگی مطرح می شود که می بایست بعد از آموزش و تمرین برنامه ها ، برنامه ها را مورد ارزیابی قرار داد. اما بعضا مشاهده می شود که به علت مطرح نبودن شاخص های یکسان ، این مهم به فراموشی سپرده شده و یا بعضا ارزیابی مانورهابه صورت کیفی و در حد چند پارامتر کلی ارائه می شود. در بعضی موارد نیز مشاهده می شود که ارزیابی مانور به صورت کمی ارائه شده ولی شاخص های به کار گرفته شده عمومیت و قابلیت کاربردی برای سایرسازمان ها و ارگان ها ندارد و نمی توان در برنامه های آتی از آن استفاده نمود. همچنین به کارگیری رایانه و محاسبه دقیق برای ارزیابی نیز از جمله موارد دیگری است که کاهش خطاهای انسانی را در پی داشته و در این روش به آن اشاره شده است. در این مطالعه با توجه به مسائل فوق به بررسی و ارزیابی مانور پرداخته شده است و شاخص های کیفی و کمی را با تبدیل فرمت یکسان به شاخص کمی و در نرم افزار اکسل تشریح نموده است. همچنین این روش در مانور دور میزی 94/10/06 که در شهرستان کازرون انجام شد ، به کار گرفته شد و ارزیابی هر واحد و سازمان و ارزیابی کلی مانور را ارائه نمود. به طور کلی هدف از این اقدام ، تعیین شاخص ثابتی برای ارزیابی و دستیابی به وضعیت رشد و یا نزول اقدامات انجام گرفته در مانورها از طریق بررسی نسبی اعداد به دست آمد از مانور می باشد تا بتوان قیاس درستی را در فعالیت های مختلف انجام داد.

کلیدواژه ها

مانور – بحران – ارزیابی – کازرون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.