مطالعه ای بر نهان نگاری بصری و روش ها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت، فرهنگ و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: MCED01_554
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 601
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نغمه محمدی

کارشناس ارشد،دانشکده صنایع،گروه فناوری اطلاعات،دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران

شهریار محمدی

استادیار،دانشکده صنایع،گروه فناوری اطلاعات،دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران

چکیده

در سالهای اخیر به مسائل مربوط به امنیت اطلاعات، توجه بیشتری شده است و تحول در فناوری اینترنت و برنامه های کاربردی آن نیازمند به سطح بالایی از امنیت اطلاعات بر روی کانالهای ارتباطی است. نهاننگاری یک موضوع مهم در حوزه امنیت اطلاعات میباشد، که در آن پیام محرمانه را در داخل یک رسانه پوششی مانند تصویر، صدا، متن و غیره جاسازی میکند و تشکیل رسانه نهان را میدهد، بدین وسیله پیام محرمانه در داخل رسانهای از اطلاعات غیر مشکوک جاسازی میگردد، در واقع هدف نهاننگاری پنهانکردن وجود پیام محرمانه میباشد. هدف این مطالعه مروری کوتاه بر تاریخچه و مفاهیم نهان نگاری، به خصوص روشهایی که داده محرمانه در تصویر پوشش پنهان میشود، میباشد. در این مطالعه بعدمعرفی روش های مختلف نهان نگاری، یکی از روش های نهان نگاری را به تفصیل توضیح می دهیم و در انتها دید کلی از لزوم نهان نگاری بدست می آید

کلیدواژه ها

نهاننگاری، پیام محرمانه، تصویر پوشش، تصویر نهان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.