مروری بر تالابهای ایران ثبت شده در کنوانسیون رامسر و بررسی تاثیر آنها بر توسعه گردشگریپایدار و ارائه پیشنهاد به منظور احیاء و حفاظت تالابها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت، فرهنگ و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: MCED01_463
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1769
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژگان قائمی

کارشناس منابع طبیعی- محیط زیست،موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی بینالود

فرید جواهرزاده

عضو هیئت علمی، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی بینالود

چکیده

در این مطالعه تالابهای ثبت شده ایران در کنوانسیون بین المللی رامسر و تاثیر آنها بر توسعه گردشگری پایدار بررسی شدند. بدین منظور با مطالعه ی مروری و گردآوری اطلاعات با روش کتابخانه ای اطلاعاتی پیرامون مفاهیم اکوتوریسم و گردشگری پایدار، تالابها، کنوانسیون رامسر و مدیریت تالابها به دست آمد. بر این اساس فرصتها و تهدیدهای بالقوه گردشگری پایدار، حیطه ها و ویژگی های گردشگری پایدار، ویژگی بوم گردان ، زمینه های اقتصادی و اجتماعی گردشگری پایدار، هدف کنوانسیون رامسر و ضمیمه مونترو آن تجزیه و تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که در مبحث گردشگری پایدار تالابهای ایران بر اساس ویژگی ها و مولفه های خاص خود از پتانسیل بالایی برای جذب بوم گردان و توسعه گردشگری پایدار برخوردار هستند. در نهایت به منظور احیاء، حفاظت و بهره گیری از این تالابها در توسعه گردشگری پایدار پیشنهادهایی ارائه شد.

کلیدواژه ها

اکوتوریسم- کنوانسیون رامسر- تالاب- گردشگری پایدار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.