مقایسه تطبیقی جایگاه ثروت در دین اسلام و نظریه اخلاق پروتستانی و روح سرمایه داریماکس وبر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت، فرهنگ و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: MCED01_214
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 875
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد محدث

دانشجوی دکتری اقتصاد دانشگاه یزد

سعید سعیدی منش

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد دانشگاه آزاد شیراز

نسرین بهمنی

دانشجوی کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه یزد

چکیده

نظریه اخلاق پروتستانی و روح سرمایهداری ماکس وبر یکی از منابع مهم و با ارزش جهت بررسی تأثیر دین و اعتقادات مذهبی بر عوامل اقتصادی از جمله کار و سرمایه است. وبر در مطالعات جامعهشناسی مربوط به ادیان، معتقد است که عناصر نهایی اخلاق اقتصاد اسلامی سرمایهدارانه نبودند و بر خلاف آیین پروتستان، اسلام از بهرهبرداری و مصرف ثروت نه تنها در ضروریات زندگی بلکه حتی در لذتجویی و تجملگرایی نیز حمایت میکند. پژوهش حاضر با روش اسنادی به بررسی و مقایسه جایگاه ثروت در دین اسلام و نظریه اخلاق پروتستانی وبر میپردازد. در نهایت یافته های پژوهش نشان میدهد که برخلاف ادعای وبر دین اسلام از گزارههای تکلیف ساز بسیاری در باب کسب ثروت، راه های استفاده و صرفه جویی در مصرف آن برخوردار است و از نظر اسلام دلبستگی به دنیا و انباشت ثروت به عنوان هدف نهایی مردود است و ثروت باید وسیلهای برای تحقق ارزشهای اسلامی و رشد و تکامل انسان قرار گیرد.

کلیدواژه ها

دین اسلام، نظریه اخلاق پروتستان و روح سرمایه داری، جایگاه ثروت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.