پروفایل انتروپومتریک،ترکیب بدن و سوماتوتایپ دوندگان تیم ملی دوی صحرانوردی ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی دستاوردهای نوین تربیت بدنی و ورزش
  • کد COI اختصاصی: IUCSPORT01_383
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1580
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی نوبری

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی کاربردی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه گیلان

حمید اراضی

دانشیار، گروه فیسیولوشی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه گیلان

بهمن میرزایی

استاد، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه گیلان

چکیده

این مطالعه با هدف تعیین پروفایل آنتروپومتریکی دوندگان تیم ملی دو صحرانوردی آن ایران انجام شد. هدف از این مطالعه پیدا کردن اندازه گیری های آنتروپومتریکی، سوماتوتایپ این ورزش کاران بود.شرکت کنندگان این پژوهش 9 دونده بزرگسال مرد تیم ملی دو صحرانوردی با میانگین سن 20 - 32 سال، میانگین بهترین رکورد شخصی 36 دقیقه، 55 ثانیه و با حجم تمرینی 120 - 180 کیلومتر و هفته بودند.همگی افراد قد، وزن، توله ها و ضخامت چربی زیر پوستی شان مورد بررسی قرار گرفت. چگالی بدن از مجموع اندازه گیری 7 نقطه ضخامت چربی زیر پوستی با استفاده از روش جکسون و پولاک محاسبه شد و چگالی بدن با استفاده از معادله برزوکی بهدر صد چربی بدن تبدیل شد.سوماتوتایپ،پراکندگی گونه پیکری (SAD)،نسبت قد به وزن (HWR)و همچنین ضخامت چربی زیر پوستی اندام های دور از تنه نسبت به ناحیه مرکزی تنه (E:T)با توجه به روش هیث کارتر از داده های آنتروپومتریکی محاسبه شد. دوندگان تیم ملی دو صحرانوردی ایران به نظر می رسد سوماتوتایپ عضلانی پیکر و لاغری یکسان (بیشتر از نیم واحد با هم تفاوت ندارند)و فربه پیکری کمتری دارند که برای شناسایی هر گونه ارتباط بین ابعاد آنتروپومتریکی خاص، با وجود مقایسه جمعیت مورد نظر، داده های مطالعه حاضر مرجع گزارش خواهد شد و برای محققین به لحاظ کاربرد عملی بسیار مفید خواهد بود به طوری که در تحقیقات آینده و طرح های استعدادیابی برای انتخاب دونده استقامت، شناسایی دوندگان مستعد دوی صحرانوردی و توسعه برنامه های تمرینی مفید خواهد بود.

کلیدواژه ها

انتروپومتری،دوی صحرانوردی،سوماتوتایپ،دونده ملی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.