ارتقاء تعادل ایستا و پویای سالمندان با استفاده از تمرینات کمپلکس درمانی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی دستاوردهای نوین تربیت بدنی و ورزش
  • کد COI اختصاصی: IUCSPORT01_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 894
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی قربانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد نقده،ایران

سوران حیدری

هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز،ایران

رقیه روشتی

دانشگاه پیام نور،ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر، به حداکثر رساندن تعادل ایستا و پویای سالمندان با نمونه تمرینات منتخب که طی 8 ماه در آب به بیرون از آب بود انجام گرفت. مطالعات روی 26 مرد سالخورده با میانگین سن 2/11 ± 65/8 و 10 زن مسن با حدود سنی 2/06 ± 63/5،که به طور تصادفی انتخاب شده بودند مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمودنی ها در دو گروه تجربی A و B و گروه کنترل طبقه بندی شدند. قبل از شروع تمرینات قدرت ایزومتریک عضلات چهار سر ران و همسترینگ ازمودنی ها با کابل تنسیومتر جهت برآورد رکورد اولیه ثبت و با استفاده از متر نواری قطر ساق و ران آزمودنی ها اندازه گیری شد. هر دو گروه تجربی تمرینات خود را در آب و بیرون از آب انجام دادند اما در گروه A از تمرینات تعادل ایستا و پویا (آزمون استورک، راه رفتن روی چوب موازنه) و برای گروه B تمرینات کمپلکس و ترکیبی اختصاص داده شد. ورزش های پیچیده ( Complex) بکار گرفته شده در گروه B جهت بهبود تعادل، با بستن وزنه به مچ پا و بدون آن تمرینات کششی PNF، کار با دستگاه های بدنسازی، و نهایتاً با ماساژ درمانی به اتمام رسید. همه حرکات در طول پژوهش به صورت ریتمیک، غیر انفجاری ادامه یافت برای محاسبه انحراف معیار و میانگین از آمار توصیفی و برای تعیین اختلاف پیش و پس آزمون به ترتیب از t مستقل - وابسته و در سطح معناداری استفاده شد. یافته ها نشان داد که آزمودنی های گروه تجربی B نسبت به گروه کنترل و تجربی A عملکرد بهتری نشان دادند و افزایش معناداری، در میزان تعادل گروه B دیده شد. (فرمول در متن اصلی مقاله) نتایج بیانگر آن است که ورزش های پیچیده نسبت به تمرینات ساده تعادلی تأثیر بیشتری در عضلات تحتانی سالمندان خواهد داشت.

کلیدواژه ها

تعادل ایستا و پویا،سالمندان،کمپلکس درمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.