مدلسازی راکتورهای حبابی جوش شیرین واحد سودااش پتروشیمی شیراز
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: اولین کنفرانس پتروشیمی ایران
- کد COI اختصاصی: IPCONF01_209
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 5628
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه شهید باهنر کرمان
استادیار بخش مهندسی شیمی دانشگاه شهید باهنر کرمان
رئیس مرکز پژوهش و تحقیقات پتروشیمی شیراز
چکیده
تولید صنعتی جوش شیرین ( بیکربنات سدیم ) تصفیه شده در برجهای حبابی با مقیاس بزرگ در مجتمع پتروشیمی شیراز انجام می گیرد، هدف اصلی این تحقیق مدلسازی و بهینه سازی فرآیند تولید بیکربنات سدیم ( جوش شیرین ) در راکتورهای برج حبابی این مجتمع است . در این فرایند محلول آب، کربنات سدیم و بی کربنات سدیم از قسمت بالای برج وارد آن شده و از پایین برج مخلوطی از هوا و گاز دی اکسید کربن به برج تزریق می شود . گاز دی اکسید کربن جذب مایع شده و پس از واکنش شیمیایی بی کربنات سدیم تولید و بصورت کریستال در می آید . این کریستالها سپس از پایین برج خارج می گردند و خشک می شوند . دستیابی به راهکارهای افزایش راندمان جذب دی اکسید کربن هدف عمده این تحقیق بوده است . با توجه به سه فازی بودن راکتور، مدل مربوطه که بر اساس معادلات موازنه جرم برای سه فاز ( مایع، جامد و گاز ) و تئوری تجدید سطح برای انتقال جرم از فاز گاز به فاز مایع استوار است با مجموعه ای از واکنشهای شیمیایی همراه شده تا جذب بواسطه انتقال جرم و واکنشهای شیمیایی را محاسبه نماید . برای اثبات صحت مدل ، داده های عملیاتی واحد جوش شیرین پتروشیمی شیراز با نتایج حاصل از شبیه سازی، مطابق با طراحی برجهای حبابی و شرایط عملیاتی واحد مقایسه شده اند و تطابق خوبی بین نتایج مدل با داده های عملیاتی مشاهده شد . در نهایت تاثیر تغییر شرایط عملیاتی و پارامترهای مختلف از جمله فشار، دما، دبی گاز و ... برمیزان جذب دی اکسید کربن در راکتور و همچنین میزان تولید بیکربنات سدیم مورد بررسی قرار گرفته اندکلیدواژه ها
برج حبابی، کربنات سدیم، بیکربنات سدیم، دی اکسید کربن، مدلسازی، جوش شیرینمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.