تاثیرویژگی های اولیه پلی پروپیلن بر فرآیندپذیری و خواص محصول تولیدی در فرآیند ذوب ریسی ( بررسی پلی پروپیلن V30S پتروشیمی اراک )

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: اولین کنفرانس پتروشیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: IPCONF01_193
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2321
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده محمدی

کارشناس ارشد پلیمر، شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی تهران، شرکت پژوهش و ف

علی خسروشاهی

دکترای نساجی، دانشکده نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران، شرکت پژوه

چکیده

مشخصه های ساختاری و ذاتی پلیمر و پارامترهای فرایندی از جمله عوامل تعیین کننده و تاثیرگذار بر خواص نهایی الیاف مصنوعی تولیدی بوسیله فرایند ریسندگی مذاب می باشند . در این کار تحقیقاتی تاثیر عوامل ساختاری و ذاتی پلیمر بر فرآیندپذیری، خواص الیاف ریسی ده شده و کاربرد نهایی محصولات تولیدی نساجی مورد بررسی قرار گرفته است . در این راستا به منظور تعیین ویژگی های ساختاری مواد اولیه، تست های کروماتوگرافی ژل تراوایی ) ) GPC ، رئومتری لوله موئین و طیف سنجی مکانیکی رئومتریک ) ) RMS ، گرماسنجی روبشی تفاضلی ) ) DSC ، شاخص جری ان مذاب MFI و چگالی مورد استفاده قرار گرفتند . همچنین آزمون های کشش و DSC برای ارزیابی خواص الیاف ریسیده شده بکار گرفته شد . نتایج حاکی از آن است که در دمای ثابت، پلیمر دارای وزن مولکولی بالاتر به دلیل بالاتر بودن گرانروی و تنش اعمالی در خط ریسندگی، از استحکا م بیشتری برخوردار می باشد . در عین حال پلیمر با توزیع وزن مولکولی پهن تر به دلیل دارابودن مدول ذخیره و الاستیسیتی بالاتر از قابلیت ریسندگی و کشش مذاب کمتری برخوردار است . در این رابطه با بالارفتن دمای اکسترودر میزان بلورینگی الیاف افزایش یافته و استحکام آنها از یک نقطه ماکزیمم عبور می کند . در انتها پس از بررسی خواص نخ های یکسره تولیدی و مقایسه آنها با ویژگی های اولیه پلیمر و با توجه به نیازهای مورد نظر محصولات تولیدی در صنعت نساجی، کاربرد مناسب مواد اولیه مورد استفاده تعیین گردید .

کلیدواژه ها

پلی پروپیلن، وزن مولکولی، توزیع وزن مولکولی، ذوب ریسی، نخ یکسره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.