افزایش ظرفیت و بهینه سازی واحد اسمز معکوس
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: اولین کنفرانس پتروشیمی ایران
- کد COI اختصاصی: IPCONF01_156
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2389
نویسندگان
پژوهنده شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، کارشناس ارشد مهندسی شیمی - بیوتک
پژوهنده مرکز پژوهش مجتمع پتروشیمی رازی، کارشناس ارشد شیمی آلی، شرکت پ
چکیده
واحد اسمز معکوس پتروشیمی رازی با استفاده از فناوری نوین غشایی طراحی گردیده است . در سالهای اخیر با بالا رفتن غلظت املاح آب خام، پدیده گرفتگی غشاء سبب کاهش چشمگیر تولید شد . در این پژوهش مطالعات و آزمایشات جامعی برای کاهش املاح ورودی به غشاهای اسمز معکوس در جهت جلوگیری از گرفتگی و تشکیل رسوب روی غشاهای پلی آمیدی صورت گرفت . با اصلاح فرایند پیش تصفیه و تغییر در نوع، میزان و غلظت مواد منعقد کننده و کمک منعقد کننده و نیز تغییر شرایط فرایندی، غلظت املاح کلسیمی ورودی به غشاء از 180 میلی گرم بر لیتر به زیر 40 میلی گرم بر لیتر کاهش یافت . کارایی این فرایند جدید در مقایسه با فرایندهای رایج 2/5 برابر بیش تر است بطوریکه میزان تولید به بالای ظرفیت طراحی اولیه ارتقاء یافته است . از طرفی نیاز به استفاده از مواد گرانقیمت وارداتی شستشو دهتده غشاء به مراتب کمتر شده است . افزایش روزانه بیش از 1000 تن به ظرفیت واحد خود بیانگر تحول مهمی در عرصه بالا بردن کارایی واحدهای اسمز معکوس از طریق اصلاح سیستم پیش تصفیه میباشد . علاوه بر افزایش تولید، بالا رفتن طول عمر غشاء، آسان شدن شرائط بهره برداری، کاهش دورریز مواد مضر زیست محیطی و نهایتا صرفه جویی مستمر سالیانه بالغ بر ده میلیارد ریال بدون محاسبه ارزش افزایش تولید از نتایج این پژوهش میباشد که در واحد اسمز معکوس مجتمع پتروشیمی رازی با موفقیت به انجام رسیده و در حال بهره برداری استکلیدواژه ها
غشاء، اسمزمعکوس، تصفیه آب، گرفتگی، رسوبمقالات مرتبط جدید
- سنتز نانو ماده اکسیدگرافن و بررسی تاثیر آن بر روی مقاومت شیمیایی رنگ آلکیدی
- پیش بینی نرخ های تولید چندفازی (نفت، گاز و آب) با استفاده از روش های یادگیری ماشین: مرور بر روش ها و کاربردها
- روشهای کنترل داده محور در مهندسی شیمی
- بررسی جداسازی گاز پروپیلن از پروپان در غشای ۶FDA-durene با استفاده از روش شبیه سازی مولکولی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.