نقش تجارت بین الملل در ارتقاء بهره وری کشور وارد کننده

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت در قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: ICMNG02_164
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 482
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پرویز نصیر خانی

دکترای رشته اقتصاد ، عضو هیأت علمی ،دانشگاه پیام نور

حسین چیت بند

دانشجو ، کارشناسی ارشد رشته مدیریت اجرایی، ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

شعله محمدی

دانشجو ، کارشناسی ارشد رشته مدیریت اجرایی، ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

زهرا شیر دل

دانشجو ، کارشناسی ارشد رشته مدیریت اجرایی، ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

چکیده

زمینه و هدف: مطالعات نشان می دهدکه گسترش تجارت بین الملل، نه تنها سطح بهره وری، بلکه نرخ رشد بهره وری را نیز در کشورهای در حال توسعه افزایش می دهد . هدف این مطالعه بررسی نقش تجارت بین الملل در ارتقاء بهره وری کشور وارد کننده می باشد مواد و روش ها: این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی - توسعه ای و از لحاظ روش تحقیق - توصیفی تحلیلی می باشد. به منظورگردآوری داده هاوتجزیه وتحلیل اطلاعات از مطالعات کتابخانه ای، استفاده شده است. یافته ها: تجارت بین الملل از طریق واردات می تواند حجم عظیمی از محصولات واسطه ای و تجهیزات سرمایه ای را به کشورها منتقل می سازد. از طریق ایجاد کانال ها ی ارتباطی، باعث تهیج و تحریک یادگیری . روش های تولید بین مرزی، طراحی محصول، روش های سازمانی وشرایط بازار می باشد.(شاه آبادی، 1386) نتیجه گیری: تجارت بین الملل از طریق فراهم سازی امکان تقلید از محصولات وارداتی یا کپی کردن از تکنولوژی های خارجی و بومی سازی آنها در استفاده داخلی دارای آثار غیر مستقیم بر ارتقاء بهره وری کشور وارد کننده می باشد.. بنابر این، تجارت بین الملل و درجه باز بودن اقتصادی از مباحث مهم اقتصادی بوده و در حوزه موضوع مورد بررسی از متغیرهای کلیدی محسوب می شود.

کلیدواژه ها

تجارت بین الملل ، محصولات وارداتی ، ارتقاء بهره وری ،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.