بررسی رابطه عوامل راهبردی سخت افزاری و نرم افزاری مدیریت دانش با شاخصهای سیستم مدیریت تدارکات و لجستیک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت در قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: ICMNG02_096
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 488
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی معقول

استادیار، عضو هیات علمی دانشگاه، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور

عبدالخالق رحمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور

چکیده

امروزه، تغییرات شگفت انگیز محیطی، سازمانها را ناگزیر به رقابت در عرصه فناوری و دانش کرده است، به طوری که جامعه و سازمانها به صورت روز افزون، متاثر از رقابتهای شدید، فعالیتهای جدید، کیفیت، طراحی فرآیندها و... هستند. لذا، بیش از هر چیز، کارکنان سازمان به عنوان صاحبان دانش و مهمترین سرمایه سازمان، مورد توجه قرار گرفته اند. مدیریت دانش، به عنوان ابزاری که می تواند دانش موجود را گرد اوری کرده، نظم و پویایی بخشیده و در کل سازمان اشاعه دهد، اهمیت یافته است. با توسعه اقتصاد جهانی و گسترش بازاریابی الکترونیکی در بین کشورها، اینکه چگونه یک سیستم تدارکات و لجستیک به نحوی کارآمد مدیریت شود، به یک موضوع کلیدی برای کاهش هزینه های سازمانها تبدیل شده است. بر این اساس، سازمانها برای ادامه و حضور موفق، اجبار می یابند تا برای افزایش سهم بازار خود، تمرکز بیشتری بر روی فعالیتهای اصلی درون سازمانی داشته باشند. لذا، از آنجایی که در جامعه حاضر، دانش، ی منبع کلیدی، اقتصادی و راهبردی است که بستر سازمانهای دانش محور را فراهم نموده و نقش بی بدیلی را در ارزش افزوده سازمانها ایفا می کند، این مهم در سازمانهای گمرکی با توجه به ماموریت خاص سازمانی آنها که حراست از مرزهای اقتصادی و صیانت از فرهنگ و محیط جامعه است، اهمیت بیشتری می یابد. هدف این پژوهش، ارائه پیشنهادهایی کاربردی در راستای تقویت سیستم مدیریت دانش و سیستم تدارکات و لجستیک است. لذا، از نظر هدف کاربردی بوده و از نظر روش آن، یک مطالعه توصیفی (پیمایشی) است که رابطه عوامل راهبردی ساخت افزاری و نرم افزاری مدیریت دانش با شاخصهای سیستم مدیریت تدارکات و لجستیک را در گمرکات خراسان رضوی، مورد بررسی قرار داده است. نتایج به کمک نرم افزار spss و آزمونهای همبستگی مورد تحلیل قرار گرفته است که در این پژوهش، به منظور بررسی نرمال بودن متغیرها از آزمون کلموگروف- اسمیرنوف به عنوان روش ناپارامتری ساده، همبستگی اسپیرمن و رگرسیون خطی چندگانه استفاده شده است. نتایج حاصل از تحلیل اطلاعات، حاکی از اثبات سوالات اصلی تحقیق است که اثر کل بدست آمده از تحلیل مسیر و ضرایب استاندارد شده از معناداری رابطه مذکور حکایت می کند.

کلیدواژه ها

دانش ، مدیریت دانش ، عوامل راهبردی سخت افزاری ، عوامل راهبردی نرم افزاری ، مدیریت تدارکات و لجستیک ،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.