مروری بر الگوریتم های مثلث بندی و پارامترهای موثر بر آن

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: همایش ژئوماتیک 84
  • کد COI اختصاصی: GEO84_88
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 9534
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود ورشوساز

مدیر گروه فتوگرامتری و سنجش از دور دانشکده نقشه برداری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

حسین هلالی

داود شجاعی

چکیده

فراگیرترین روش برای بیان سطح مثلث بندی نقاط نمونه برداری شده به منظور ایجاد شبکه نامنظم مثلثی است. مسئله اصلی ایجاد یک شبکه مثلث بندی است که وابسته به نقطه شروع با توجیه نقاط نباشد و همچنین در کمترین زمان بتواند مثلثها را ایجاد کند. برای تهیه مثلث بندی نقاط نمونه برداری شده باید به نحوی به هم متصل شوند که بتواند سطح مورد نظر را به بهترین وجه مدل کند و نتایج باید با آسانی قابل تکرار و قابل پیش بینی باشد. در این مقاله الگوریتمهای مثلث بندیو بخصوص الگوریتمهای مثلث بندی دلونی در فضای اقلیدسی مورد بررسی قرار می گیرد. مثلث بندی دلونی جزء مباحث مهم در هندسه محاسباتی است و همواره از نقطه نظر سرعت ، قابلیت گستنرش به هر بعد و آسانی پیاده سازی آن مورد بحث قرار می گیرد. تا کنون الگوریتم های مختلفی جهت بهبود زمانی ایجاد مثلث بنذی و همچنین مثلث بندی دلونی مطرح شده است. این الگوریتم ها دارای پیچیدگی زمانی متفاوتی هستند در این تحقیق از میان الگوریتم های موجود به تعدادی از آنها اشاره شده و راندمان برخی از الگوریتم ها به کمک یک مجموعه نقاط بررسی شه است.

کلیدواژه ها

الگوریتم ، دلونی ، دیارام Voronoi ، شبکه نامنظم مثلثی، مثلث بندی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.