بررسی عوامل موثر بر مقاومت در برابر تغییرات سازمانی در بین کتابداران دانشگاهی براساس نظریه تی پی بی (مطالعه موردی شهرستان اهواز)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICMHCONF01_371
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 521
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا کیهش

دانشجوی گروه علم اطلاعات و دانش شناسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز ،اهواز، ایران

محمدرضا فرهادپور

عضوگروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز ،اهواز، ایران

فریبا نظری

عضوگروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز ،اهواز، ایران

چکیده

تغییر و تحول یکی از بارزترین نمودهای حیات و تکامل بشر بوده است که مفاهیمی از قبلی پیشرفت، پسرفت و آمادگی در گرو آنمعنای ملموس پیدا میکنند. تغییر الزاما ماهیتی درونی و یا فردی ندارد بلکه به مانند جریانی است عمدتا با منشا بیرونی کهکارکردهای فرد و سازمان را میتواند تحت تاثیر قرار دهد. از این رو برخی بین تغییر و تحول تفاوت قائل میشوند و تحول را نتیجه وشکلی از تغییر، آن گونه که فرد یا سازمان در راستای تغییرات بیرونی پذیرفته است، میدانند. بنابراین این پژوهش با استفاده از مدلتی پی بی، سعی دارد به بررسی عوامل موثر بر مقاومت در برابر تغییرات سازمانی در بین کتابداران کتابخانه های دانشگاهی اهوازبپردازد. پژوهش حاضر به روش پیمایشی تحلیلی انجام شده است و در آن دادههای مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه ای محقق ساختهحاوی 56 گویه در طیف لیکرت و 5 سوال در مورد ویژگی های جمعیت شناختی گرداوری شد جامعه مورد مطالعه شامل 140 نفر ازکتابداران کتابخانه های دانشگاهی شهر اهواز بود، که از این تعداد 115 پرسشنامه بدست آمد، همچنین دادهها با استفاده از شاخص-های آماری نظیر توزیع فراوانی، درصد، میانگین، انحراف معیار و از آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن و همچنین آزمون کولموگوفاسمیرنف برای نرمال بودن داده ها استفاده شد، بر طبق نتایج بدست آمده مهمترین عامل مؤثر بر نگرش کتابداران نسبت به مقاومت دربرابر تغییر را عامل باورهای رفتاری کتابداران دانست. نتایج بدست امده در خصوص مهمترین عامل تأثیر گذار بر هنجار ذهنی را عاملانگیزه موافقت است که بر هنجارهای ذهنی کتابداران مؤثر است. همچنین از جمله مهمترین عامل مؤثر بر کنترل رفتاری ادراک شدهبر طبق نتایج بدست آمده، میتوان کنترل رفتاری هدایت شده دانست.

کلیدواژه ها

تغییرات سازمانی، کتابداران ، نظریه تی پی بی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.