بررسی اثر عوامل درونی و بیرونی تفکر استراتژیک بر عملکرد منابع انسانی شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICMHCONF01_328
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2095
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عصمت روشنایی

شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ

علیرضا صالحی

شرکت تولید نیروی برق دماوند

چکیده

هدف تحقیق حاضر، بررسی اثر عوامل درونی و بیرونی تفکر استراتژیک بر عملکرد منابع انسانی شرکت توزیع نیروی برقتهران بزرگ می باشد. به این منظور سه فرضیه تدوین و مورد آزمون قرار گرفته است. جامعه آماری مورد مطالعه شامل 115 نفر ازمدیران شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ است و از آنجا که امکان دسترسی به تمامی مدیران فراهم بود، از روش سرشماریاستفاده شده است. سپس با استفاده از پرسشنامه، داد،های موردنیاز گردآوری و از طریق نرمافزار Spss مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفته است. نتایج به دست آمد، هر سه فرضیه محقق را موردتأیید قرار داده است. یعنی بین عوامل درون سازمانی (شامل ساختارسازمانی، فرهنگ سازمانی و استعداد و قابلیت های سازمانی) و تفکر استراتژیک رابطه معنای داری وجاود دارد. بین عوامل برون -سازمانی (شامل تغییرات بازار و تغییرات تکنولوژیک) و تفکر استراتژیک رابطه معنی داری وجود دارد و نهایتاً، بین تفکر استراتژیکو عملکرد منابع اناانی رابطه معنی داری وجود دارد.در نهایت، پیشنهاد می شود با برگزاری دورههای آموزشی مناسب و اثربخش، اجزا تفکر استراتژیک در میان مدیران به وجودآید. مهارت های همچون تفکر سیستمی، تفکر خلاق، تفکر بازارمحور و تفکر بصیرت محور از مهمترین اجزا تفکر استراتژیک هستندکه می توانند در قالب دوره های آموزشی تدریس شوند. همچنین می توان در نظام ارزیابی عملکرد و پاداش شرکت برای اینمهارتها امتیازات ویژه ای در نظر گرفت.

کلیدواژه ها

تفکر استراتژیک ، فرهنگ، سارتار ، قابلیت های سازمان ، تغییرات تکنولوژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.