بررسی حقوق کودکان در معماری شهری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICMHCONF01_110
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1455
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان،ایران

فرناز ایمن پور

دانشجوی دکتری معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان،ایران

چکیده

در سال 1989 ، نمایندگان کشورهای جهان درمجمع عمومی سازمان ملل متحد، پیمان حقوق کودک را تائید و امضا کردند و متعهدشدند تا برای تصویب و اجرای آن در کشورهای خود تلاش نمایند. این عهدنامه که به «کنوانسیون حقوق کودک» معروف است، همه دولت ها و مردم جهان را به ساختن دنیای بهتر برای کودکان تشویق می کند که در تاریخ اول اسفند 1372 ، مجلس شورای اسلامینیز، ملحق شدن جمهوری اسلامی ایران به این عهدنامه بین المللی را تصویب کرد. بر اساس ماده 31 بند یک این عهدنامه «بازی و تفریح، حق کودک است، پس ضروری است که امکانات لازم برای فعالیتهای تفریحی آنان را فراهم نمود» همین طور در بند دو همین ماده آمده است: «ضروری است مسئولان فضاهای مناسب و متعددی را برای کودکان فراهم نمایند. از این رو این مکان ها بهتر است به محل سکونت کودکان نزدیک باشد. امروزه در هم تنیدگی مسائل اجتماعی و شهری به گونه ای است که برنامه ریزی و طراحی ویژه ایرا برای فضاهای گذران اوقات فراغت طلب می کند. اهمیت مسأله به دلیل مشکلات آپارتمان نشینی و به دنبال کمبود شدید فضاهایخصوصی است و خصوصاً با توجه به جمعیت جوان و آینده ساز کشورمان، قطعاً ایجاد امکاناتی برای بازی و سرگرمی به منظور گذراناوقات فراغت، سهمی عمده در بلوغ اجتماعی و تکامل شخصیتی این گروه سنی خواهد داشت . در این پژوهش سعی شده است تا باشناخت نیاز های عمومی کودکان در شهرهای امروز و بررسی حقوق آنها در استفاده از این نیازها، با تاکید بر نیاز به تفریح و فضای بازیو گذران اوقات فراغت، تجربه های کشورهای توسعه یافته و کشورهای در حال توسعه در این زمینه مورد بررسی قرار گرفته و با شرایطکشورمان مقایسه شود.

کلیدواژه ها

کودک، معماری شهری، فضای شهری، اوقات فراغت، حقوق کودکان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.