بررسی جعل اسناد امور ثبتی در حقوق کیفری ایران وراه های مقابله باآن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICMHCONF01_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1351
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه حسین آبادی

کارشناس مسئول فرهنگی واجتماعی دانشگاه فرهنگیان گرگان

عادله کشمیری

استاد دانشکده فنی وحرفه ای مائده گرگان

زهرا حسین آبادی

وکیل دادگستری گرگان

چکیده

جعل اسناد و مدارک از جرائم اصلی سلب اعتماد عمومی و اخلال در نظام اقتصادی کشور و یکی از عوامل ناکارامدی هایاجتماعی در جامعه به شمار می رود. با درک اهمیت موضوع و با عنایت به نقش کلیدی اسناد و مدارک در ارتباطات و و معادلات تجاری داخلی و خارجی و با بوجه به افزایش جرم جعل و سایر جرائمی که به کمک این جرم انجام می گیرد و زیانی که از انجاماین جرم نه تنها بر اموال و حقوق افراد بلکه بر اعتماد عمومی و نظام اقتصادی کشور وارد می اورد، اهمیت و حساسیت این جرمو ضرورت انجام تحقیق در این باره نمایان می گردد. به موجب ماده 100 قانون ثبت مصوب 1310 ارتکاب برخی افعال مرتکب رابه مجازات جعل و تعزیر اسناد رسمی محکوم می سازد، مجازات ارتکابی این افعال به ماده 534 قانون مجازات اسلامی احاله شدهاست در واقع جرم موضوع ماده 100 جعل نبوده بلکه در حکم جعل می باشد، از میان شقوق هفتگانه جعل تنها شق پنجم مادهمزبور از مصادیق جعل مادی به شمار می رود و شقوق دیگر از مصادیق جعل معنوی در اسناد رسمی محسوب می گردند.

کلیدواژه ها

ثبت اسناد، تعزیر، جعل اسناد رسمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.