مقایسه افزودنی استحصال شده از ملاس نیشکر حاوی نانو کربن Cn و کربن ذغال چوب روی خواص فیزیکی و رئولوژیکی گل حفاری
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
- کد COI اختصاصی: ICESCON01_1002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 546
نویسندگان
دانشچو دکتری مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجردمسئول کنترل کیفی شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری ناحیه شمال
چکیده
گل حفاری یک نوع سیال است که برای حفاری بهتر بکار می رود و مخلوطی از خاکها ، آب ، مواد شیمیایی و افزودنیهای دیگر می باشد در این مقاله ملاس نیشکر بعنوان یک افزودنی مورد مطالعه و آزمایش قرار گرفت و با انجام یکسری آزمایشات موادیبدست آمد که در گل حفاری مورد آزمایش قرار گرفت و همگی تاثیر مثبتی روی گل حفاری داشتند که با کربن )ذغال چوب( مقایسه گردید. نمونه ها در آزمایشگاه شیمی دانشگاه صنعت نفت اهواز تهیه و در شرکت ملی حفاری اهواز روی گل حفاریآزمایش گردید. نتایج نشان داد که نمونه ها تماماٌ نقطه واروی YP ( yield point (را افزایش و ویسکوزیته PV ( plastic viscosity ( را کاهش می دادندکه این باعث ظرفیت حمل بیشتر تراشه ها از ته چاه به سطح زمین می شوند. اضافه کردن کربن )ذعال چوب( به گل حفاری به تنهایی باعث می شود که در هرزروی آب (WL) و قطر کیک ) MC ( کاهش شدید مشاهده شود علاوه بر اینکه باعث کاهش و افزایش خیلی کم بترتیب در PV و YP می شود ولی وقتی مواد در گل حفاری استفاده می شود با توجه به مقدار زیاد کربن در مواد کاهش در مقادیر WL و MC خیلی کم و یا حتی افزایش کمی مشاهده می شود و این بدلیل وجود کاتیونها و آنیونهای مختلف که تولید نمک در محیط می کنند، می باشد. پس اثر کربن همراه مواد معدنی ) کاتیونها ( و کربن بتنهایی در مورد WL و MC در گل حفاری متضاد می باشدکلیدواژه ها
ملاس نیشکر، نانوکربن Cn ، نقطه واروی، ویسکوزیتهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.