کنترل بدون سنسور موتور BLDC با استفاده از ترکیب رویتگر ولتاژ ضد محرکه و تخمینگر توان اکتیو و بهبودعملکرد آن با منطق فازی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICESCON01_0976
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 541
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر مطیع بیرجندی

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه شهید رجایی تهران ایران

بهروز رحیمی آشجردی

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه شهید رجایی تهران ایران

چکیده

در این مقاله، به منظور تخمین سرعت و موقعیت موتور BLDC در رنج وسیع سرعت، از ترکیب تخمینگر توان اکتیو و رویتگر ولتاژ ضد محرکه موتورمبتنی بر منطق فازی استفاده شده است. با توجه به اینکه معادلات مورد استفاده در رویتگر ولتاژ ضد محرکه وابسته به پارامترهای اصلی موتور از جملهمقاومت و اندوکتانس بوده و از طرفی به دلیل متغیر بودن مقاومت سیم پیچ های موتور در سرعتهای بالا، به دلیل افزایش درجه حرارت موتور، و تأثیر قابل توجه مقدار مقاومت سیم پیچ استاتور بر سرعت موتور، از تخمینگر توان اکتیو به منظور ارزیابی مقاومت سیمپیچهای موتور در رنج وسیعی ازسرعت استفاده شده است. با تخمین مقدار مقاومت سیم پیچ های موتور در رنج وسیعی از سرعت و اعمال آن به معادلات رویتگر ولتاژ ضدمحرکه، می توان تخمین دقیق سرعت را در رنج وسیعی از آن داشته باشیم. در ادامه، با توجه به این موضوع که در رنج وسیع سرعت، تعیین دقیق نقاط صفر عبوری مقادیر ولتاژ ضد محرکه موتور، به منظور تعیین موقعیت روتور، کاری دشوار و غیر ممکن می باشد، بنابراین با استفاده از منطق فازی و پیاده سازی آنبر روی کنترل کننده تناسبی انتگرالی، می توان نقاط صفر عبوری مقادیر ولتاژ ضدمحرکه موتور را دقیقاً ارزیابی کرده و در نتیجه موقعیت دقیق روتور - در رنج وسیعی از سرعت تعیین گردد. از طرفی با استفاده از منطق فازی، عملکرد سیستم درایو بدون سنسور موتور BLDC بهبود داده شده است که باعث کاهش زمان نشست و فراچهش پاسخ سیستم می شود. نتایج شبیهسازی انجام شده در محیط سیمولینک متلب، صحت مطالب گفته شده را بیان میکند.

کلیدواژه ها

موتور BLDC ؛ تخمینگر توان اکتیو؛ رویتگر ولتاژ ضدمحرکه؛ حذف سنسور سرعت و موقعیت ؛ منطق فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.