سطح بندی مناطق نمونه گردشگری استان چهارمحال و بختیاری با بهرهگیری از روشAHP

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICESCON01_0910
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 637
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروانه پیکان پور

دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

مهسا بزرگی

دانشگاه یزد

مهسا معین

دانشگاه یزد

چکیده

با توجه به رشد سریع صنعت گردشگری در جهان، اهتمام در راستای توسعه این صنعت و شناسایی قابلیت ها و توانمندی های مناطق، مقاصد و سایت های مختلف گردشگری و الویت دهی به آنها نیازمند نگاهی دقیق و عملی همراه با برنامه ریزی جهت توسعه همگام با جریانهای جهانی میباشد. با توجه به محدودیت های مختلف اعم از فنی، مالی، زمانی و نظیر آن امکان بهرهگیری و توسعه تمام ظرفیتها درهمه مناطقگردشگری موجود در مدت زمان کوتاهمیسر نیست . لذا، استفاده از روش های مناسب اولیتبندی مناطق موجود و تعیین بهترین مکان، با استفاده از معیارها و شاخص ها مناسب، ضروری می شود. استان چهارمحال و بختیاری با برخورداری از منابع مستعد گردشگری و قابلیت های لازم در زمینه توسعه گردشگری از دیدگاه صنعت گردشگری از اولویت ویژهای برخوردار میباشد لذا پرداختن به برخی مناطق نمونه گردشگری در این استان برای تامین انواع تقاضای گردشگران جایگاه قابل ملاحظهای دارد. در این نوشتار، با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی ) پس از تعریف معیارهای مناسب( سه منطقه به عنوان منطقه نمونه گردشگری )بازفت، چغاخور، سامان(گزینش شده و مورد بررسی قرار گرفته اند؛ باتوجه به اینکه معیارهای مورد نظر از ارزش و اعتبار متفاوتی برخوردارند؛ لذا، تحلیل سلسله مراتبی، به عنوانبهتریت روش مورد بررسی قرار گرفت که در آن اهمیت هر کدام از معیارها که ترکیبی از معیارهای کمی و کیفی است، مد نظر قرار می گیرد. نتایج این مطالعه که با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی AHP و نرمافزار Expert Choice صورت گرفت نشان داد منطقه نمونه گردشگری سامان در اولویت اول، چغاخور در اولویت دوم و بازفت در اولویت سوم قرار دارد

کلیدواژه ها

مناطق گردشگری نمونه، سامان، چغاخور، بازفت ، تحلیل سلسه مراتبی، معیار، وزن دهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.