تحلیل جرم حفر چاههای غیرمجاز در حقوق ایران
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
- کد COI اختصاصی: ICESCON01_0849
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 6364
نویسندگان
دانشجوی دکترای حقوق کیفری و جرمشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم و کارشناس حقوقی شرکت آب منطقه ای مرکزی
چکیده
جرم حفر چاه عیرمجاز، در حقوق ایران از جرایم موضوع بند ه قانون توزیع عادلانه اب است. اهمیت حفظ منابع ابهای زیرزمینی در عصر حاضر از یکسو و گسترش بهرهبرداری غیر مجاز از این منابع در ایران و خطر تبدیل این سرزمین به یک کویر گسترده در اثر استفادههای نادرست از منابع آبی، از سوی دیگر ضرورت پرداختن به موضوع حفر چاه غیرمجاز را مینمایاند. شناخت این جرم، نیازمند بررسی ارکان قانونی، مادی و روانی آن است. رکن قانونی جرم شامل بند ه قانون توزیع عادلانه آب مصوب 1631 و نیز ماده 396 قانون تعزیرات 1632 است.رکن مادی جرم شامل عناصری چون عمل حفر کردن هر نوع چاه به استثنای چاههای ماده 2 قانون توزیع عادلانه آب توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی است که باید منتج به نتیجه شود و رکن روانی جرم شامل دو عنصر سوء نیت عام و سوء نیت خاص است. بدیهی است که پیشگیری کیفری از این جرم در کنار پیشگیری غیر کیفری موثر خواهد بود و هرگز نمیتوان از پیشگیری غیر کیفری و لزوم آن در این امر مغفول ماندکلیدواژه ها
جرم، چاه غیرمجاز، ارکان جرممقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.