بررسی راهکارهای توسعه فرهنگ کتابخوانی در بین دانش آموزان ابتدایی از دیدگاه معلمان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICESCON01_0762
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1221
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا حنیفی

دانشکده مشاوره و علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن. تهران.ایران

اکرم کرمعلی

کارشناس ارشد برنامه ریزی آموزشی و مدرس مدعو دانشگاه پیام نور واحد پردیس. تهران. ایران

محمدعلی زهره ای

کارشناس ارشد روابط بین الملل و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام. تهران . ایران. دانشگاه تهران

زهرا امینی

کارشناس ارشد تحقیقات آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی،رودهن. تهران .ایران

چکیده

مقاله حاضر برگرفته از پژوهشی است که هدف آن بررسی راهکارهای توسعه فرهنگ کتابخوانی در بین دانش آموزان ابتدایی بود و روش تحقیق آن توصیفی از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری آن را کلیه معلمان مقطع ابتدایی شهر تهران شامل 48739 نفر تشکیل می دهد که از میان آنها 833 نفرطبق جدول کرجسی و مورگان به عنوان نمونه تعیین شده و به روش تصادفی ساده و طبقه ای نسبی انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بوده که پس از مطالعه عمیق مبانی نظری و پیشینه تحقیقات انجام شده تدوین و روایی آن توسط نظر سنجی از افراد خبره ) 01 نفر(واساتید 1 تأیید / راهنما و مشاور تأیید و سپس با استفاده از ضریب آلفای کرو نباخ، پس از اجرای آزمایشی پرسشنامه بین 81 نفر از معلمان پایانی آن ضریب 47 شد. برای اجرای اصلی تعداد 908 پرسشنامه با احتمال 01 درصد عدم برگشت توزیع و در نهایت 833 پرسشنامه جمع آوری و داده ها به صورت توصیفی و استنباطی تجریه و تحلیل شد. در بخش آمار توصیفی از جداول توزیع فراوانی، فراوانی درصدی، مانگین، میانه، مد، انحراف معیار و در بخش آمار استنباطی ازt تک نمونه ای استفاده شد. نتایج تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد که به نظر معلمان ابتدایی شهر تهران تا میزان زیادی تقویت فرهنگ خانواده، ویژگی های فردی دانش آموزان، سطح نگرش علمی معلمان و تقویت تجهیزات و تسهیلات مدرسه جزء راهکارهای توسعه فرهنگ کتابخوانی محسوب میشوند

کلیدواژه ها

راهکارها، توسعه، فرهنگ کتابخوانی، دانش آموزان ابتدایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.