سال انتشار: 1394
محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
کد COI مقاله: ICESCON01_0719
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 488
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 14 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی اثربخشی فضاهای باز مجتمعهای مسکونی بر افزایش تعاملات اجتماعی و حس تعلق به مکان ساکنین )نمونههای مورد مطالعه، مجتمعهای مسکونی بلندمرتبه شهر تهران: مجتمع مسکونی ونکپارک، برجهای آ. اس. پ و برج بین الملل تهران
چکیده مقاله:
حس تعلق به مکان را میتوان رابطهای عاطفی و معنادار میان شخص و مکان تعریف کرد، رابطهای احساسی که باعث میشود در ذهن افراد امتیاز و ارزشی متفاوت برای آن مکان شکل بگیرد و به قرارگاهی برای بازگشت به آن تبدیل شود. درحقیقت حس تعلق به مکانیکی از دلایل متمایز شدن یک مکان برای مردم است. از آنجائیکه انسان موجودی اجتماعی است و برقراری ارتباطات اجتماعی از جملهمهمترین نیازهای او بشمار میرود، میتوان با در نظر گرفتن تمام ابعاد ساختاری حس تعلق به مکان و تقویت آن، ریشههای تعاملات و روابط اجتماعی را غنی نمود و آن را بسط و گسترش داد. وجود فضاهای اجتماعی حامی که گروههای مختلف سنی را جذب کند و شرایط مناسب برای شکلدهی به روابط اجتماعی را فراهم آورد تا در راستای رشد روانی و اجتماعی افراد، آنها را یاری رساند، ضروریاست. رشد جمعیت درشهرهای بزرگ به افزایش ساخت مجموعههای مسکونی بلندمرتبه و کاهش فضاهای باز خصوصی منجر شده است. افزایش روزافزون جمعیت ایران و محدودیت اراضی، افزایش تراکم، گسستگی پیوندها و روابط اجتماعی و کمرنگ شدن تعاملات اجتماعی از عوامل موثر در کاهش استفاده از فضاهای باز مسکونی،کاهش حس تعلق به مکان و ضعف در کیفیت طراحی این فضاها شده است. به همینخاطر به فضاهایی نیاز داریم که پاسخگوی نیازهای ساکنین و دیگر کاربران باشد. فضاهای باز عمومی در مجتمعهای مسکونی علاوه بر روشنایی بخشیدن به بخشهای داخلی و تامین تهویهی مناسب، میتواند به بستری برای پاسخگویی به نیازهایساکنین که زمینهساز ایجاد تعامل بین آنهاست، تبدیل شود. عدم حضور ساکنین و کاسته شدن از میزان تعلق خاطر آنها نشان از بی-توجهی طراحان در طراحی فضاهای باز مطلوب و تبدیل شدن مجتمعهای مسکونی به ترکیبی از احجام صلب و فضاهای تهی میان آنها دارد.
کلیدواژه ها:
محیط، فضای باز، قرارگاه رفتاری، حس تعلق به مکان، تعاملات اجتماعی
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/424827/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:قراباغی، شیدا و ذوالفقاری، سهیلا،1394،بررسی اثربخشی فضاهای باز مجتمعهای مسکونی بر افزایش تعاملات اجتماعی و حس تعلق به مکان ساکنین )نمونههای مورد مطالعه، مجتمعهای مسکونی بلندمرتبه شهر تهران: مجتمع مسکونی ونکپارک، برجهای آ. اس. پ و برج بین الملل تهران،کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی،،،https://civilica.com/doc/424827
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1394، قراباغی، شیدا؛ سهیلا ذوالفقاری)
برای بار دوم به بعد: (1394، قراباغی؛ ذوالفقاری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- تاثیر روانشناسی محیط نسبت به سکونت در مجتمع های مسکونی با معیار فضای باز
- مطالعه تطبیقی خانه های دوره قاجار با دوره پهلوی اول در شیراز
- بررسی تاثیر فضای سبز در حس تعلق ورضایتمندی ساکنین مجتمع های مسکونی
- بررسی تاثیر فضای باز در مجتمع های مسکونی بر ایجاد حس تعلق ساکنین (مطالعه موردی ساختمانهای مسکونی بانک مسکن منطقه 2 شهر قزوین)
- بررسی روانشناسی محیطی در طراحی مجتمع های مسکونی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نگرشی نو به بومی سازی در صنعت خودروی كشور برپایه قابلیت های توسعه محصول
- متنوع سازی همگون صنعت خودروسازی ایران در سطح قطعات و تجهیزات با تکیه بر رویکرد پیچیدگی اقتصادی
- چشم انداز پلتفرم مشترک در دنیاو شرکت ایرانخودرو
- بهبود نیروی تعویض دنده گیربکس 6 دنده پژو با تغییر نوع سینکرونایزر
- پیاده سازی و ارتقای برنامه توسعه فردی کارکنان با هدف افزایش مهارتهای فردی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.