تهیه و مطالعه خواص فیزیکی و مکانیکی فومهای پلی اتیلن تر فتالات Preparation and study the physical and mechanical properties of PET Foams

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: اولین کنفرانس پتروشیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: IPCONF01_018
  • زبان مقاله: انگلیسی
  • تعداد مشاهده: 3290
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرسول ارومیه ای

پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران

اسماعیل قاسمی

پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران

چکیده

هدف اصلی درفوم کردن ترموپلاستیک ها رسیدن به قطعه ای دانسیته پائین و ویسکوزیته بالا می باشد . فومهای پلاستیکی، پلاستیکهای منبسط شده ای هستند که حد اقل دارای دو فاز می باشند ( یک ماتریس جامد و یک فاز گازی که توسط عوامل فوم زا ایجاد شده است ) ، البته شاید بیشتر از یک فاز جامد داشته باشند . فاز جامد دوم در فوم به صورت مواد پرکننده، تقویت کننده وجود دارند . عمل فرایند نمونه هائی مختلفی از پلی اتیلن ترفتالات ) ) PET که با عوامل فوم زای شیمیائی ) ) CBA ، عوامل افزایش دهنده طول زنجبر ) ) CE مخلوط شده و نمونه هائی بدون عوامل فوم زا، در اکسترودر تک مارپیچه فرایندگردیده اند . در قسمت خروجی اکسترودر دای قرار گرفت تا ورقه هائی با عرض 150 mm بدست آید خواص فیزیکی سلولهای محصول نهایی از جمله ویسکوزیته ، دانسیته و خواص مکانیکی آنها مورد بررسی قرار گرفت . نتائج نشان داده که نمونه های حاوی عوامل افزایش دهنده طول زنجبر دارای ویسکوزیته بیشتری نسبت به PET خالص که با افزایش غلظت این عوامل ویسکوزیته تا حدودی زیادتر می شود . خواص مکانیکی آنها نیز نسبت به نمونه خالص بهتر است بویژه با افزایش % 1 / 5 از . CE نمونه های حاوی عوامل فوم زا دارای دانسیته کمتری نسبت به PET خالص می باشند در ضمن خواص مکانیکی آنها نسبت به نمونه خالص بهبود یافته است . خواص فیزیکی ومکانیکی نمونه های PET فومی که داری مخلوط از عوامل فوم ساز و افزایش دهنده طول زنجبر در مقایسه با PET خالص بهترشده است . بطور کلی در شرایط بهینه فومهای PET با دانسیته پائین ، ویسکوزیته بالاتر وخواص مکانیکی بهتری نسبت به PET خالص تهیه گردیده اند .

کلیدواژه ها

پلی اتیلن تر فتالات، فومهای پلاستیکی، عوامل فوم زا، افزایش دهنده زنجیر، خواص فیزیکی، خواص مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.