استفاده از فضای سبز، در منازل مسکونی در راستای تحقق مسکن سالم

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICESCON01_0594
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1034
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم ناصرترابی

نویسنده مسئول: دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشکده معماری، موسسه آموزش عالی دیلمان لاهیجان، ایران

سیدباقر حسینی

دانشیار، دکترای معماری و شهرسازی و عضو هیئت علمی، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت، ایران

رضا پرویزی

مربی، هیئت علمی گروه معماری، دانشکده معماری، موسسه آموزش عالی دیلمان، ایران

چکیده

مسکن امن ترین مکان و بزرگترین قلعه روانی انسان در طول زندگی اش به شمار می رود. انسان در خانه است که تسکین می یابد و بازسازی می شود. اما به تقریب، اکثر مردم ایران دیگر از خانه هایشان لذت نمی برند. دیگر منازل آن کارایی که از آن انتظار می رود را برای ساکنینش فراهم نمی کند. که مهمترین آن، آرامش و آسایش و در نهایت آن سلامت ساکنان است. مسئله ای که امروزه بسیار در مجامع علمی جهان مطرح می باشد، بحث سلامت است. با توجه بهاهمیت سلامت و با توجه به بحث روانشناسی محیط و تاثیر گذاری محیط بر انسان، لازم است تا طراحان و محققین در این زمینه ورود کنند و راه حل هاییرا ارائه نمایند. هدف از این تحقیق بررسی این فرضیه بود که استفاده از گل و گیاهان و به طور کلی فضای سبز، در منازل مسکونی، می تواند بر سلامت افراد ساکن در منازل، تاثیر بگذارد و بر مطلوبیت خانه بیفزاید. همچنین ارتباط بین خانه سالم، فضای سبز و انسان به چه نحوی است. راه کارهای استفاده از آن به چه شکل می باشد. روش تحقیق در این پژوهش به صورت توصیفی تحلیل محتوایی است. ابتدا به صورت کتابخانه ای به بررسی ادبیات تحقیق از قبیل، - تعریف سلامت، تاثیر محیط بر سلامت، تاثیر گیاهان بر انسان و .... ، پرداخته شد. سپس متغیر های مستقل و وابسته از قبیل، گل های رنگین، شفا بخشی و .... ، بدست آمد. در قسمت تجزیه و تحلیل رابطه فضای سبز با فاکتور های خانه سالم مورد تحلیل قرار گرفت. در نتیجه گیری پایانی نیز، چند پیشنهاد برای استفاده از فضای سبز در منزل ارائه شد.

کلیدواژه ها

مسکن سالم، سلامت، فضای سبز، گیاهان، طبیعت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.