ارزیابی معیارهای مکانی سبزه میدان رشت براساس الگوی میادین شهر ایرانی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
- کد COI اختصاصی: ICESCON01_0588
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 676
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه معماری، واحد علوم و تحقیقات گیلان، دانشگاه آزاد اسلامی رشت، ایران
استادیار دانشکده معماری و هنر، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
چکیده
در تبیین ویژگی های آثار یک تمدن یا جامعه، توجه به معیارهای برآمده از جهان بینی و فرهنگ آن تمدن یا جامعه یکی از موضوعات لازمه الرعایه و در عین حال مغفول است.این غفلت سبب میشود که تحولات و برنامه ریزی ها و طراحی هایی که برای این آثار انجام میشوند نیز ) بدون توجه به معیارهای بومی ( و با معیارهایی بدون برنامه مشخص انجام شود. در نتیجه حاصل کار آثاری فاقد ساختار و اصول متناسب معماری آن تمدن خواهد بود.میدان، در فرهنگ کهن ایرانیان شهرنشین ، جایی بس پر قدرت دارد. فرهنگ دهخدا در مورد واژه میدان می نویسد: محوطه گشاده ای در جایی که اطراف آن خانه ها یا دکان ها است. و میافزاید: میدان در اصل پارسی است. با این تعریف در گذشته، میدان به جای پهن، فراخ و بی عمارت گفته می شد.مقاله حاضر بر آن است تا به برخی موضوعات مرتبط با میادین ایرانی پرداخته و با تعریف میدان مطلوب به ارزیابی معیارهای مکانی سبزه میدان رشت به عنوان یک میدان شهری عمومی براساس بررسی عناصر مورد مطالعه در میدان و ویژگیهای میدان مطلوب شهری بپردازد .در این روند پس از مقدمه ای که به برخی کلیات مرتبط با موضوع اشاره خواهد کرد و معرفی سبزه میدان رشت ، با استفاده از روش های تحقیق اسنادی ، توصیفی ، تحلیلی و نیز مشاهدات میدانی ، اطلاعات مورد نیاز جمع آوری شده و سپس ارزیابی آن در دو قالب کمی و کیفی با استفاده از ماتریس های سازگاری ، ظرفیت و مطلوبیت صورت خواهد گرفت. در انتها نیز راه کارهای لازم جهت اصلاح آن در قالب نتایج ارائه خواهد شدکلیدواژه ها
میدان ، میدان شهری ، سبزه میدان ، میدان مطلوب ، معیارهای مکانیمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.