بررسی تاثیر عوامل محیطی در آموزش بر ایجاد خلاقیت در دانشجویان معماری مطالعه موردی اساتید دانشگاه مازندران و طبری بابل

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICESCON01_0243
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 978
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب یزدان پور

دانشجوی کارشناسی ارشدمعماری ،واحد آیت الله آملی

چکیده

آموزش در رشته معماری به همراه آموزش در سایر رشته های هنری یکی از بحث انگیزترین مسائل در مراکز آموزشی و هنری سراسر دنیاست. داشتن خلاقیت در این رشته به خصوص در دروس طرح معماری یکی از مهم ترین چالشهایی است که دانشجویان این رشته باآن روبه رو هستند. یکی از راه های پرورش خلاقیت توجه به محیط آموزشی می باشد.معمولا از تاثیرمثبت فضای های اموزشی در رشد و ارتقا خلاقیت چشم پوشی می شود در حالی که محیط فیزیکی دانشگاه به عنوان استاد دوم می تواند در نظر گرفته شود. همانطور که می دانیم همواره محیط ها و فضاهای آموزشی بایستی قالب هایی مناسب جهت وقوع رفتارهای مورد نیاز انسان باشد؛ از این رو هدف این پزوهش تحلیل و تاثیر عوامل محیطی دانشکده معماری بر خلاقیت در آموزش معماری می باشد و پاسخ به این سوال که: آیافضاهای دانشگاه و کلاس درس موجب پیشرفت وکاستن فرایند یادگیری می شود؟ بدین منظور جهت جمع آوری داده ها به صورت مقطعی، بر روی تعدادی از اساتید معماری دانشگاه مازندران و طبری بابل پرسش نامهای با موضوع فوق در سال 39 صورت پذیرفت که در آن شش متغییر موثر بر خلاقیت در آموزش معماری را بررسی کردیم)محیط های تحریک کننده،فضاهایی برای یادگیری گروه، تحریک کنندگی عتاصر طبیعی محیط ، انعطاف پذیری عملکردها ، فضاهای شخصی ، فضاهای فعال و غیر فعال( و نتایج آن تاثیر بسیار زیاد مولفه های فوق بر خلاقیت در دانشجویان معماری است که در انتهای این مقاله راه حل هایی برای تغییر وضعیت کنونی در آینده ارائه شد

کلیدواژه ها

آموزش معماری ، خلاقیت ، طرح معماری ، پرورش خلاقیت ، محیط آموزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.