مطالعه واکنش اپوکسیدار شدن روغن سویا توسط کاتالیزور ناهمگن روبیدییوم اسیدفسفوتنگستنیک و بررسی شرایط واکنش
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
- کد COI اختصاصی: ICESCON01_0166
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 450
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور مشهد
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور مشهد
دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی آلی
چکیده
روغنهای گیاهی مواد پایدار، تجدیدپذیر و زیست تخریبپذیری هستند که جایگزین مواد پتروشیمی در برخی کاربردها شده اند. روغن سویا حاوی مقادیر بالای اسید چرب غیراشباع بوده که میتواند به اسید اپوکسی تبدیل شود. روغن سویا شامل7/27 لینولنیک اسید 52/76 لینولئیک اسید 21/19 اولئیک اسید میباشد که بوسیله هیدروژن پراکسید به عنوان دهنده اکسیژن اپوکسیده گردید روبیدییوم اسید فسفوتنگستنیک به عنوان کاتالیزور به کار گرفته شد. اپوکسیدار شدن روغن سویا در نسبت های وزنی مختلف هیدروژن پراکسید انجام شد تا مقدار هیدروژن پراکسید بهینه گردد. پس از تکرار واکنش در دماها و زمانهای مختلف، دمای 25 درجه سانتیگراد و زمان 1 ساعت برای انجام واکنش به عنوان شرایط بهینه انتخاب گردید. بالاترین میزان گروههای اپوکسی برای روغن سویا در زمان 1 ساعت، دمای 25 درجه سانتیگراد و2/339 گرم هیدروژن پراکسید 5/52درصد وزنی بدست آمد. با توجه به انجام واکنشهای جانبی باز شدن حلقه اپوکسی امکانپذیر است و بنابراین گروههای اپوکسی با استفاده از طیفسنجی FT-IR قابل مشاهده است. همچنین کاتالیزور ناهمگن به کار رفته برای اپوکسیداسیون روغن سویا در مفایسه با سایر کاتالیزورهای ناهمگن مایع از سادگی کاربرد برخوردار بوده و دارای برتریهای گوناگونی شامل ارزانی، فعالیت شیمیایی زیاد، بیخطر بودن، سادگی در کاربرد، میباشدکلیدواژه ها
روغن سویا، اپوکسیدار شدن، کاتالیزور ناهمگن، زیست تخریبپذیرمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.