نقش گردشگری در توسعه نواحی روستایی (مطالعه موردی روستای اسکر)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: GPACONF02_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 551
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم احمدی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی روستایی، دانشگاه سیستان و بلوچستان

مریم ارجمند

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی روستایی، دانشگاه سیستان و بلوچستان

زهرا چکن

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی روستایی، دانشگاه سیستان و بلوچستان

مهدی براهویی اول

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی روستایی، دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

گردشگری روستایی همانند هر فعالیت دیگری منبع درآمد و اشتغال زاست و زنجیرهای از فعالیتهای اقتصادی و خدماتی را به وجود می آورد توسعه گردشگری در مناطق روستایی عنصری اساسی است و یکی از راههای نجات روستاییان از فقر، مهاجرت و مشکلات اجتماعی و اقتصادی به شمار می رود. گردشگری روستایی یکی از انواع مختلف گردشگری است و شامل فعالیتها و گونه های مختلف گردشگری در محیطهای روستایی و پیرامون آنها می شود و نیز دربردارنده ارزشها و آثار متفاوتی برای محیط زیست روستا اعم از طبیعی و انسانی است. با توجه به فرهنگ غنی ایران، آثار باستانی و جاذبه های طبیعی چنانچه برنامه ریزی مناسبی برای توسعه صنعت گردشگری ایران تنظیم و اجرا شود، می توان به درصد بالایی از حجم این فعالیت دست یافت. هدف از نگارش این مقاله نشان دادن این مهم است که گردشگری می تواند راهکاری مناسب برای اشتغال زایی ودرآمد روستاییان و همچنین باعث توسعه، زیرساخت های روستا و در نتیجه توسعه روستایی گردد. مطالعه حاضر از نوع تحقیق توصیفی تحلیلی است و با استفاده از مطالعات کتابخانه ای می باشد و برای جمع آوری داده ها و - اطلاعات از روش های مانند مشاهده و مصاحبه با مردم و مسئولین استفاده شده است. نتیجه این مطالعات نشان می دهد گسترش گردشگری ضمن ایجاد اشتغال و درآمد برای گروه هایی مختلف جامعه روستایی می تواند باعث گسترش امکانات و زیربناها، گسترش سرمایه گذاری ها، توسعه و بهبود حمل و نقل روستایی، احیاء و حفاظت از جاذبه های تاریخی، احداث تسهیلات اقامتی برای گردشگران و در نهایت باعث توسعه وپیشرفت روستا شود.

کلیدواژه ها

گردشگری،توسعه روستایی، روستای اسکر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.