تأثیر جغرافیا در بهره گیری از انرژی طبیعی پایدار در معماری اقلیم گرما و خشک ایران مطالعه موردی خانه های سنتی در شیراز و کاشان

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 667

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GPACONF02_070

تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1394

چکیده مقاله:

در ایران امروز بهره گیری از انرژی های طبیعی و توجه به پتانسیلهای محیطی از رویکردهای مهم در طراحی معماری می باشد بدین منظور کاهش مصرف سوخت های فسیلی و استفاه بیشتر از انرژی های تجدید پذیرهمچون انرژی حاصل از نور و تابش باد و کوران هوا و ظرفیت جرم حرارتی زمین در طراحی های پایدار حائز اهمیت است. جهت شناخت بیشتر به بررسی معماری اقلیم گرم و خشک ایران می پردازیم سرزمینی که جهت مقابله با نوسانات دمای بسیار، گرما و خشکی هوا، معماران تدابیر خردمندانه ای اندیشیده اند تا معماری پایداری بدون استفاده از سیستمهای گرمایشی و سرمایشی مصنوع خلق کنند لذا در این مقاله در دو ناحیه جغرافیایی متفاوت از این پهنه بندی، در دو شهر شیراز و کاشان، نمونه هایی از خانه های سنتی ایرانی انتخاب شده و با مشاهده میدانی، مطالعات کتابخانه ای و استنتاج منطقی، تکنیکهای ساماندهی فضا جهت ایجاد آسایشی حرارتی مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

ساناز حائری

عضو هیئت علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه شیراز

جوانه علوی

کارشناس ارشد معماری دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :