بررسی نقش گردشگری و معماری پایدار در راستای تحقق توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی عمران و معماری با رویکردی بر توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: CEAFSD01_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 694
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ژیلا صمدی

کارشناس ارشد مهندسی عمران - سازه و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد فومن و شفت

میلاد وطن خواه

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران – مهندسی و مدیریت ساخت

سیده منصوره حسینی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری

چکیده

مفهوم توسعه پایدار مفهومی است که در سالهای اخیر در مجامع علمی بسیار مطرح گردیده است و ارتباط نزدیکی با آسیبهای اجتماعی، زیست محیطی، اقتصادی و نوع معیشت شهری، شکل و بافت شهری، مدیریت شهری و ....... دارد. با توجه به لزوم ایجاد توسعه پایدار باید به بررسی پارامترهای منتج به این هدف پرداخت. از جمله این عوامل می توان به گردشگری و پیامدهایی آن و همچنین نقش معماری پایدار در دستیابی به توسعه پایدار اشاره نمود. گردشگری خود به عنوان صنعتی نوپا می باشد که در جهت پرکردن اوقات فراغت مردم گام برمی دارد و دارای اهداف فراوانی می باشد و نیز می تواند در راستای ارضا و تحقق بسیاری از نیازهای توسعه پایدار حرکت نماید. حضور گردشگران در یک منطقه می تواند باعث ایجاد تعاملات اجتماعی و فرهنگی با مردم ساکن در آن منطقه گردد. در این تحقیق علاوه بر گردشگری به تجزیه و تحلیل یکی دیگر از عوامل موثر بر تحقق توسعه پایدار یعنی معماری پایدار می پردازیم. ضرورت ایجاد و توسعه هرچه بیشتر مقوله پایداری در معماری به خوبی قابل مشاهده است. بطور کلی معماری پایدار را می توان معماری ای دانست که نسبت به ویژگی ها و شرایط محیطی و مکانی پاسخگو است و از قابلیتهای بستر خود در راستای ایجاد شرایط محیطی مطلوب استفاده بهینه می نماید، یعنی کمترین صدمات را به محیط زیست وارد می کند.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، گردشگری، معماری پایدار، مهندسی معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.