کاربرد فتوگرامتری جهت تشخیص بیماری اسکولیوسیس

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: همایش ژئوماتیک 84
  • کد COI اختصاصی: GEO84_52
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5542
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد ولدان زوج

دانکشده مهندسی نقشه برداری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرطوسی

مسعود ورشوساز

دانکشده مهندسی نقشه برداری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرطوسی

اکرم جعفرآقایی

دانکشده مهندسی نقشه برداری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرطوسی

چکیده

در این مقاله به روند کاری یک سیستم فتوگرامتری برد کوتاه جهت تشخیص بیماری اسکولیوسیس پرداخته شده است. اسکولیوسیس یک انحنای غیر نرمال فقراتی می باشد که در طول رشد اسکلت بدن از همان دوران کودکی ظاهر می شود. روشهای رایج جهت تشخیص اسکولیوسیس نظیر رادیوگرافی، MRI و CT گران و خطرناک برای بدن هستند و لذا نمی بایست اغلب تکرار شوند. پس از انتخاب دو دوربین و کالیبراسیون آنها تصویربرداری از پشت بدن کودک که تارگت گذاری شه یود در سه وضعیت مختلف با تغییر فاکتور فاصله باز به ارتفاع دوربینهای توسط دو دوربین بطور همزمان انجام شد. پردازش تصاویر مربوطه و بررسی نتایج نشان داد که با شرایط زیر دقت قابل قبول زیر میلی متر قابل دسترسی است.

کلیدواژه ها

اسکولیوسیس ،آماده سازی ، پزشکی ، تارگت ، دوربین استیل رقومی ، رادیوگرافی ، سیستم کنترل ، فتوگرامتری ، کالیبراسیون ، وب‌کم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.