بررسی آسایش اقلیمی در شهرهای ایرانی اسلامی: نمونه موردی بازار سنتی شهرکاشان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش ملی بافت های فرسوده و تاریخی شهری: چالش ها و راهکارها
- کد COI اختصاصی: BAFTEFARSOODE01_021
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 965
نویسندگان
استادیار گروه جغرافیا و اکوتوریسم، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه کاشان،
دانشجو کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری نوسازی و بهسازی، دانشگاه کاشان
چکیده
اقلیم و عوامل اقلیمی بخصوص شرایط آب و هوایی نقش بسیار مهمی را در زندگی انسان ایفا می کند. از جمله این نقش، تاثیر آن درنوع سازه ها، طراحی بناها و ساختمان ها و شکل دهی به سکونتگاههای انسانی بسیار آشکار است و از گذشته تا کنون فضاهای معماری و همچنین عناصرآن بصورت چشم گیر تحت تأثیر عوامل و پدیده های جغرافیایی و محیط طبیعی شکل می گرفتند. فلات مرکزی ایران دارای ویژگی های منحصر به فردی است از جمله آنها تحت تأثیر قرار دادن مصالح ساختمانی و روش ساخت و ساز ساختمان ها است که با ساکنین بومی این فلات تلاش دارند با کمترین هزینه شرایط اقلیمی مناسب را برای زندگی خود فراهم آورند که باعث می شود با مصالح موجود در طبیعت مانند خشت و معماری سنتی، همچنین طراحی سقف های قوسی سازگار با محیط به آسایش گرمایی طبیعی نزدیک شود. در این مقاله با استفاده از روش توصیفی تحلیلی، به بررسی و ارزیابی تاثیرات عوامل اقلیمی در مورد بازار کاشان پرداخته شده است و میزان تاثیر هر کدام از عوامل اقلیمی بر روی شکل بناهای بازار کاشان بررسی شده است. شایان ذکر است که بررسی های میدانی نیز در توسعه کیفی پژوهش مؤثر بوده است. نتایج نشان میدهد که کنترل میزان تابش آفتاب بر سطوح یکی از اساسی ترین عوامل ایجاد مطلوبیت فضایی از نظر گرمایش و سرمایش محدوده مورد نظر بوده است، همچنین شکل بام عناصر بازار سنتی شهر کاشان تحت تأثیر پدیده های جغرافیایی و محیط شکل گرفته نقش مهمی در آسایش حرارتی بازار دارا می باشد.کلیدواژه ها
بازار، آسایش، معماری، اقلیم کاشان، عوامل اقلیمیمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر پارامترهای محیطی (دما، رطوبت) بر داده های پایش سلامت پل های فولادی
- بررسی تاثیر نوع ساینده بر تاول اسمزی پوشش بر پایه اپوکسی بر سطوح فولای آلیاژ کربن در محیط غوطه ور
- مدل اجزای محدود برای ارزیابی تاثیر خروج از مرکزیت بر ظرفیت ورق های پیوستگی در ستون های H شکل
- ارزیابی احتمالاتی قاب خمشی فولادی بر پایه فولاد St۳۷ و St۵۲ تحت زلزله های نزدیک گسل
- خرابی پیشرونده لرزه ای قاب خمشی فولادی ویژه بلند مرتبه مهاربندی شده در برابر زلزله نزدیک گسل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.