بررسی عوامل موثربر پایداری تعاملات اجتماعی درپیاده راه ها (نمونه موردی: پیاده راه جنت)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی معماری و شهرسازی اسلامی و ترسیم سیمای شهری پایدار با گذر از معماری ایرانی- اسلامی و هویت گمشده آن
  • کد COI اختصاصی: AUSI01_130
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 572
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده اصغرزاده

فاطمه بی نیاز

چکیده

همان طور که ذهن انسان به عنوان خصوصی ترین فضا معرفی شده، فضای شهری به عنوان عمومی ترین فضا معرفی می گردد، و متعلق به تمامی شهروندان و نیز در جهت ارتقای زندگی آنان باید به کار گرفته شود. به گفته مدنی پور، فضای شهری مفهومی است اجتماعی که امکان حضور برای تمام اقشار جامعه به طور یکسان در آن وجود دارد و صحنه بازی تئاتر برای شهروندان است که افراد با حضور در آن نقاب به چهره خود زده و در اختلاطی از گونه های مختلف اجتماعی به تعاملات اجتماعی می پردازند.فضای شهری دارای گونه های متفاوتی است؛ یکی از این گونه ها پیاده راه ها می باشند که به دلیل نبود یا کم بودن حرکت خودرو در آن،می تواند بستری مناسب در جهت بیشترین حد تعاملات اجتماعی در بین انواع فضاهای شهری باشد. یکی از عواملی که می تواند باعث افزایش سطح تعاملات و پایداری آن در فضاهای شهری گردد، حرکت عابر پیاده در فضای شهری است. در پژوهش پیش رو تعاملات اجتماعی را به عنوان نقطه اشتراک طراحی شهری و طراحی پیاده راه ها معرفی می کند، همچنین با بررسی شاخصه های پایداری در جهت پایدار نمودن تعاملات اجتماعی در فضای پیاده راه ها تلاش گردیده به مولفه های موثر در فضاهای با کیفیت برای شهروندان و مناسب در جهت زندگی اجتماعی آنان پرداخته شود. و به صورت پیمایشی و با استفاده از پرسش نامه، ..... نفر را که به صورت سهمیه ای و متناسب با متغییر های سن و جنس انتخاب شده اند، به عنوان حجم نمونه، مورد بررسی قرار داده است. در نهایت با تکنیک تحلیل عاملی و به وسیله نرم افزار spss به این نتیجه می رسد که پیاده راه عاملی برای افزایش سطح تعاملات اجتماعی می باشد.

کلیدواژه ها

طراحی شهری، فضای شهری، پیاده راه، تعاملات اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.