اخلاق شهروندی و محیط زیست پایدار

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی معماری و شهرسازی اسلامی و ترسیم سیمای شهری پایدار با گذر از معماری ایرانی- اسلامی و هویت گمشده آن
  • کد COI اختصاصی: AUSI01_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 839
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

انیس یزدان پناه عبدالملکی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری و منطقه ای-مدیریت شهری

چکیده

قوانین و مقررات شهری را می توان به عنوان یکی از مهم ترین نقاط اتصال بین مدیریت شهری و شهروندان قلمداد نمود. مدیریت شهری در پرتو قوانین و مقررات شهری ضمن تعریف نقش برای خود و سایر اعضا میتوانند شهروندان را در اداره امور مشارکت دهند و مفهوم شهروندی را محقق سازند. در دوران معاصر وظایفی مانند تامین تاسیسات شهری و خدمات رفاهی و فرهنگی از جمله وظایف مدیریت شهری می باشد. کمیسیونتوسعه پایدار فرایندی است که » جهانی محیط زیست و توسعه، مفهوم توسعه پایدار را چنین تعریف می کند در جهت استفاده منطقی و بهینه از منابع و هدایت سرمایه گذاریها و سمت گیری های تکنولوژی در راستای تامین سازگارانه حال و آینده بشری که بر مبنای دیدگاه کلی نگر، تمام ابعاد اجتماعی و اقتصادی، فرهنگی و دیگر نیازهای بشر را در بر می گیرد. افزایش جمعیت از سویی و گسترش شهرها با توجه به اصول توسعه امروزه از مهمترین دغدغه های برنامه ریزان و مدیران شهری اینست که سعی در همسویی برنامه ها و طرح های شهری بر ایجاد اصول و ایجاد شهرهایی پایدار است. بطور کلی توسعه پایدار برای حفظ محیط زیست در پی برنامه های توسعه صرف صنعتی مطرح شده است. در توسعه پایدار و تبیین اهداف آن صیانت از محیط زیستشاه بیت موضوع می باشد. در مقاله, کامل به مباحث شهر، شهروندی و مفاهیم آنها، مدیریت شهری و اهداف آن و حقوق شهری و شهروندی، وضعیت آن در اجرای اهداف توسعه پایدار بیان شده و در نهایت نتیجه گیری پرداخته خواهد شد.

کلیدواژه ها

مدیریت شهری، توسعه پایدار، حقوق شهروندی، شهروندی، شهر پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.