مقایسه و بررسی روش تدریس فعال (اکتشافی) و روش سنتی در پیشرفت تحصیلی علوم پایه چهارم ابتدایی شهرستان میاندوآب در سال تحصیلی 93-92

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی نگاهی نو به تحول و نوآوری در آموزش
  • کد COI اختصاصی: NACIFE01_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 909
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی صادقی

دانشگاه آزاد اسلامی تبریز ، موسسه آموزش و پرورش

معصومه کیوانی

دانشگاه آزاد اسلامی تبریز ، موسسه آموزش و پرورش

چکیده

پژوهش حاضر به منشور مقایسه روش فعال (اکتشافی) و روش سنتی در پیشرفت تحصیلی علوم دانش آموزان پایه چهارم ابتدایی شهرستان میاندواب انجام شد. بدین منظور به بررسی میزان استفاده از مهارت های طبقه بندی، پیش بینی، نگرشهای علمی، دانستنیها در کتاب درسی علوم پایه چهارم بر پیشرفت تحصیلی پرداخته شد. روش تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و از جهت نوع صورت نیمه تجربی، و جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان پایه چهارم ابتدائی در سال تحصیلی 93-92 بود. در تحقیق حاضر جامعه آماری بخاطر زیاد بودن تعداد جامعه آماری دانش آموزان، از نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد، که تعدا کل آنها 40 نفر بود. جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته بر مبنای مقیاس طیف آزمونهای پیشرفت تحصیلی کوتاه پاسخ و پرسشنامه نگرش به صورت بله/ خیر جهت اندازه گیری پیشرفت تحصیلی انجام شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده گردید. از آمار توصیفی در محاسبه ی فراوانی، درصد، میانگین و برای بیان تفاوت میانگین ها و از آمار استنباطی در انجام آزمون های ، t افتراقی دو نمره جهت بررسی میزان معنی داری تفاوت بین مقایسه روش تدریس فعال و سنتی استفاده گردید. بر اساس نتایج بدست آمده از تحقیق، گروه آزمایش و گروه کنترل از نظر مهارت های طبقه بندی، پیش بینی، نگرشهای علمی، دانستنیها تحت تاثیر اجرای روشهای فعال (اکتشافی) در گروه آزمایش می باشد در دوره ابتدایی این تفاوت، تفاوت معنا داری داشته اند.

کلیدواژه ها

روش تدریس فعال و سنتی، پیشرفت تحصیلی، کتاب علوم چهارم مقطع ابتدایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.