بررسی نسل جدیداستانداردهای آموزش علوم از منظر ماهیت علم

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی نگاهی نو به تحول و نوآوری در آموزش
  • کد COI اختصاصی: NACIFE01_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 786
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو رضوی

دانشجوی کارشناسی ارشدآموزش فیزیک، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

منصور وصالی

ا ستادیار،دانشکده علوم پایه ،دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

چکیده

دهه 1980 دهه ای بود که انگیزه تدوین استانداردها باهدف آنچه دانش آموزان باید بدانند وقادر باشند انجام دهندبه وجود آمد.در این دوران تمرکز از روی علم برای دانشمندان ،به علم برای همه تغییر کرد و شناخت ماهیت علم به عنوان یکی از نتایج اصلی آموزش علوم مورد توجه قرار گرفت.استانداردهای آموزش علوم که در سال 1996 منتشر شد،در استانداردهای محتوایی خود از دوره کودکستان تا کلاس دوازدهم ،استانداردهایی برای ماهیت علم در نظر گرفته بود و می توان گفت آشنایی وشناخت ماهیت علم را به عنوان یکی از نتایج یادگیری مورد توجه قرار داده بود .چند سال بعدهنگامی که استانداردهای مشترکی در زبان وریاضیات تدوین شد،فرصتی برای این تفکر به وجود آمد که استانداردهایی مشترک ،برای آموزش علوم هم تدوین شود. پس از طی یک فرآیند سازماندهی شده و منسجم در آوریل 2013 نسل جدید استانداردهای آموزش علوم منتشر شد.استانداردهای جدید از لحاظ ساختار با استانداردهای قبلی متفاوت بود وشناخت ماهیت علم را در گرو انجام روش های علمی واستفاده از مفاهیم میانبررشته های علمی قرار داده بود. در این مطالعه نسل جدید استانداردهای آموزش علوم،ازنظر توجه به مولفه های ماهیت علم مورد بررسی قرار گرفته است. با استفاده از تحلیل محتوای مقوله ای ،استانداردها از نظر میزان توجه به مولفه های مختلف ماهیت علم ،مورد بررسی قرار گرفت .نتیجه به دست آمده این است که استانداردهای جدید،مولفه های ماهیت علم را بسیار کم مورد توجه قرار داده اند.

کلیدواژه ها

ماهیت علم، استانداردهای آموزشی،نسل جدید استانداردها ،آموزش علوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.